Jaunumi

MĀRIM KORISTINAM - 75

MĀRIM KORISTINAM - 75

26. maijā savu 75. dzimšanas dienu svin MĀRIS KORISTINS – baletdejotājs, horeogrāfs, kustību konsultants uz režisors, kura radošā darbība no 90. gadu sākuma cieši saistīta ar Latvijas Leļļu teātri. Viņa unikālā skatuves pieredze, izpratne par kustības lomu un iespējām iestudējuma veidošanā un horeogrāfiskais kompozīcijas redzējums izrādījās tieši tas, kas nepieciešams leļļu teātra izrāžu režijā. Lelle kā nedzīvs priekšmets savu asociatīvo un emocionālo vēstījumu raida ar kustību partitūras palīdzību, un Māris Koristins pēc aktīvās dejotāja karjeras noslēguma nonāca tieši tur, kur viņa zināšanām un talantam pavērās jauns izpētes un atklājumu lauks – Latvijas Leļļu teātrī.

Leģendārā režisore Tīna Hercberga, kura 90. gados bija atgriezusies teātra mākslinieciskās vadītājas amatā, Māri saskatīja kā sava darba un ētiskā redzējuma turpinātāju un 1994. gadā nodeva viņam Latvijas Leļļu teātra radošās vadības grožus. Lai arī daudz veiksmīgu iestudējumu Māra Koristina režijā tapuši Mazajā zālē, par viņa darbības virsotni kļuva klasiskās širmja izrādes Lielajā zālē, kur iestudējuma veiksmi nosaka vissmalkākie leļļu žesti, kustību precizitāte un rakursi. Viņa skrupulozitāte un perfekcionisms šo partitūru izstrādē kļuva par vairāku paaudžu jauno aktieru smagāko, bet vienlaikus vērtīgāko mācībstundu leļļu tehnikas izkopšanā, uzturot savas priekšgājējas Tīnas Hercbergas prasību vienmēr “turēt līmeni” – ne vien lelles līmeni virs širmja, bet arī profesionālās latiņas un attieksmes ziņā.

Māris Koristins veido veselu laikmetu Latvijas Leļļu teātra vēsturē, kurā tapuši vērienīgi un sarežģīti leļļu iestudējumi, kas aizrāvuši kā mazos skatītājus, tā viņu vecākus – “Runcis zābakos", "Pelnrušķīte", "Pauks un Šmauks", "Sniegbaltīte un septiņi rūķīši", “Sniega karaliene”, “Mazā nāriņa”, “Pīļu namiņa noslēpums”, “Slavenais pīlēns Tims”, “Kas notiek Dižmežā?”, “Runcis zābakos”, “Sārtais ziediņš. Skaistule un Briesmonis” u. c. Kamēr Lielā zāle prasīja plašāku kompozicionālo vērienu, Mazajā zālē tapušie iestudējumi raksturīgāki ar siltas, personiskas sarunas meklējumiem – "Lācītis sirsniņā", "Iedomīgais sienāzītis", “Vecīša cimdiņš”, “Sarkangalvīte un vilks”, “Sarkanie zābaciņi”, “Trīs ruksīši”, “Ezītis miglā”, “Pasaka par Diegabiksi”, “Gudrais zobiņš” u.c. 
 

Sirsnīgi sveicam Māri Koristinu jubilejā! 
Latvijas Leļļu teātra kolektīvs

Atpakaļ

Mēs izmantojam savas un trešo pušu sīkdatnes, lai uzzinātu, kā jūs izmantojat mūsu mājaslapu un nodrošinātu mājaslapas funkcionalitāti. Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu” vai noraidīt, noklikšķinot uz pogas “Nepiekrītu”.

Noklikšķinot uz pogas “Nepiekrītu”, tiks izmantotas tikai funkcionālās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību.