Jaunumi

Izstāde PĀVILAM ŠENHOFAM 100

Izstāde PĀVILAM ŠENHOFAM 100

2024. gada 5. janvārī leģendārajam leļļu meistaram PĀVILAM ŠENHOFAM apritēs 100 gadi!

Tam par godu no 2023. gada 9. decembra Sabiles mākslas, kultūras un tūrisma centrā aplūkojama izstāde ar P. Šenhofa radītājām lellēm un gleznām, kuru iekārtojusi māksliniece Anita Znutiņa – Šēve.

Anita stāsta: “Mākslinieks Pāvils Šenhofs pieder pie Latvijas Leļļu teātra izcilajām personībām, kurš vairāk kā 54 gadus veidojis šī nama vēsturi. Svinot mākslinieka simtgadi, šīs izstādes galvenais uzsvars likts uz P. Šenhofa veikumu leļļu pasaulē. Lelle atdzīvojas aktiera rokās, tomēr es vēlējos vērst izstādes apmeklētāju uzmanību uz mākslinieka radīto filigrāno, rakstura nianšu un fantāzijas neierobežoto lelli kā izcilu tēlotājas mākslas darbu, kuru aplūkojot, mums aizraujas elpa un straujāk pukst sirds. P. Šenhofa atstātais mantojums ir ļoti bagāts. Izstādē redzēsim arī viņa gleznas, kurās spilgti un asprātīgi dominē teātra mākslinieka tēlainā domāšana un humora pilnais skats uz cilvēkiem un lietām.”

IZSTĀDE SKATĀMA līdz 2024. gada 27. janvārim.

Atpakaļ

Mēs izmantojam savas un trešo pušu sīkdatnes, lai uzzinātu, kā jūs izmantojat mūsu mājaslapu un nodrošinātu mājaslapas funkcionalitāti. Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu” vai noraidīt, noklikšķinot uz pogas “Nepiekrītu”.

Noklikšķinot uz pogas “Nepiekrītu”, tiks izmantotas tikai funkcionālās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību.