Jaunumi

Latvijas Leļļu teātris aicina uz lekciju LELLES 21. GADSIMTĀ.

Latvijas Leļļu teātris aicina interesentus uz lekciju LELLES 21. GADSIMTĀ, ko 4. novembrī plkst. 11.00 teātra lielajā zālē lasīs leļļu teātra mākslas eksperts PhD Mareks Vaškelis (Polija).

2019. gada 4. novembrī plkst. 11.00

Latvijas Leļļu teātra lielajā zālē

lekcija

Lelles 21. gadsimtā.

Leļļu teātris pieaugušajiem – laikmeta tendences un nozīme

 

Leļļu teātra pētnieks, režisors un leļļu un objektu teātra teorijas pasniedzējs PhD Mareks Vaškelis (Marek Waszkiel) lasīs lekciju par aktuālākajām tendencēm leļļu teātra jomā, pievēršot īpašu uzmanību pieaugušo auditorijai domātām izrādēm.

Mareks Vaškelis ir teātra kritiķis, leļļu teātra mākslas vēstures profesors no Polijas. Laikā no 2017. līdz 2019. gadam bijis mākslinieciskais konsultants Šeņdžeņas (Ķīna) Amber teātrī. Kopš 1977. gada Vaškelis ir leļļu teātra vēstures lektors Varšavas teātra akadēmijas Leļļu mākslas nodaļā Belostokā. Savulaik bijis Belostokas leļļu teātra un Poznaņas animācijas teātra vadītājs, kā arī aktīvi darbojies Starptautiskajā leļļu teātru apvienībā UNIMA. Vaškelis padziļināti pētījis leļļu teātra vēsturi un ir daudzkārtēju publikāciju autors. Viņa nozīmīgākie izdotie darbi ir “Polijas leļļu teātru vēsture (līdz 1945. g.)” un “Polijas leļļu teātru vēsture no 1944. līdz 2000. gadam”. Kā galvenais redaktors Vaškelis piedalījies izdevuma “Polijas teātra biogrāfiskā vārdnīca” tapšanā. Pateicoties plašajām zināšanām leļļu teātra jomā, Vaškelis ir viens no vadošajiem ekspertiem un kā konsultants sadarbojas ar daudziem teātriem, leļļu mākslas skolām un festivāliem dažādās valstīs.

 

Lekcija un tai sekojošā jautājumu-atbilžu sadaļa notiks poļu valodā ar tulkojumu latviešu valodā. Garums ≈ 2 h.

Ieeja bezmaksas. Pieteikties apmeklējumam iespējams, sūtot ziņu uz e-pastu anda.dzenite@lelluteatris.lv

Vietu skaits ierobežots!

 

Atpakaļ

Mēs izmantojam savas un trešo pušu sīkdatnes, lai uzzinātu, kā jūs izmantojat mūsu mājaslapu un nodrošinātu mājaslapas funkcionalitāti. Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu” vai noraidīt, noklikšķinot uz pogas “Nepiekrītu”.

Noklikšķinot uz pogas “Nepiekrītu”, tiks izmantotas tikai funkcionālās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību.