Jaunumi

Leļļu teātrī jauna marionešu izrāde vismazākajiem

            

 

            18. maijā Latvijas Leļļu teātra Mazajā zālē pirmizrādi piedzīvos Dainas Strelēvicas lugas “Kazlēni un vilks” iestudējums, kas veidots pēc slavenās brāļu Grimmu pasakas motīviem. Marionešu izrādi, kas būs paredzēta vismazākajiem teātra skatītājiem no 2 gadu vecuma, veidojusi režisore Vija Blūzma sadarbībā ar lietuviešu māksliniekiem un marionešu meistariem – Simonu Dūdu un Liljanu Janovicieni, kam šī ir debija Latvijas Leļļu teātrī.

            “Meklējot atslēgu, kā šo pasaku iestudēt, izskatījām tās variācijas dažādu tautu literatūrā un folklorā. Palikām pie varianta, ka visa darbība notiek lauku sētā. Arī vilka “palīgi”, ar kuru neapdomīgo atbalstu viņam izdodas kazlēnus apmānīt, ir tie paši lauku sētas iemītnieki, kas ikdienā dzīvo kazu ģimenei kaimiņos. Man šajā izrādē ir svarīga tēma par kolektīvo atbildību. Mazi bērni ir naivi, lētticīgi, viņus viegli var apmānīt, un ne vienmēr mamma un tētis būs līdzās un varēs savus mazos pasargāt. Tikai visi kopā – esot vērīgi, atbildīgi un ieinteresēti, mēs varam radīt drošu vidu, kurā bērniem augt. Laicīgi pamanīt, ja kādam ir slikti nodomi, pat ja tas neattiecas konkrēti uz manu bērnu. Man šķiet, šī tēma šobrīd ir ļoti aktuāla,” stāsta izrādes režisore Vija Blūzma.

            Mūziku iestudējumam komponējis Uģis Vītiņš, bet dziesmu tekstus sacerējusi lugas autore Daina Strelēvica. Gana sarežģītajā marionešu tehnikā visus izrādes varoņus iedzīvinās aktieri Lienīte Osipova, Santa Didžus, Anrijs Sirmais un Miķelis Žideļūns.

            Tuvākās izrādes – 18. maijā un 4. jūnijā. Biļetes var iegādāties visās Biļešu Paradīzes tirdzniecības vietās, internetā un Latvijas Leļļu teātra kasē. 

Atpakaļ

Mēs izmantojam savas un trešo pušu sīkdatnes, lai uzzinātu, kā jūs izmantojat mūsu mājaslapu un nodrošinātu mājaslapas funkcionalitāti. Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu” vai noraidīt, noklikšķinot uz pogas “Nepiekrītu”.

Noklikšķinot uz pogas “Nepiekrītu”, tiks izmantotas tikai funkcionālās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību.