Jaunumi

Leļļu teātrī tapis unikāls iestudējums - marionešu izrāde vismazākajiem "Trīs sivēntiņi un vilks"

Reiz dzīvoja trīs sivēntiņi – trīs jautri brālīši.... Latvijas Leļļu teātra krievu trupā tie atgriezīsies jau 21. decembrī – neierastā, bet ļoti mīlīgā veidolā.

Reiz dzīvoja trīs sivēntiņi – trīs jautri brālīši.... Latvijas Leļļu teātra krievu trupā tie atgriezīsies jau 21. decembrī – neierastā, bet ļoti mīlīgā veidolā. 

Kurš gan nezin šo bērnu iemīļoto pasaku? Leļļu teātrī tā iestudēta ne vienu reizi vien. Taču šoreiz top marionešu izrāde pašiem mazākajiem. Leļļu teātra galvenajai režisorei Vijai Blūzmai, kā arī krievu trupas aktieriem Jekaterīnai Ivanovai, Jūlijai Meščerjakovai un Aleksandram Jonovam šis ir īpaši interesants un satraucošs iestudēšanas process, jo marionešu izrāde, turklāt mazajiem skatītājiem, tiek iestudēta pirmo reizi.

Kā atklāj režisore, jauniestudējumā tiks saglabāts klasiskais angļu tautas pasakas sižets. Nif-Nifa, Nuf-Nufa un Naf-Nafa piedzīvojumi tiks iedzīvināti maziem bērniem viegli uztveramā un aizraujošā formā.

Izrādes lelles un scenogrāfiju darinājis mākslinieks Gedimins Kotello, kurš ar Leļļu teātri sadarbojas jau kopš 1980. gada un radījis lelles tādām iemīļotām izrādēm kā „Sniegbaltītes skola” un „Kā lauvēns draugu atrada”. Iestudējuma muzikālo noformējumu veidojis komponists Uģis Vītiņš, kuram jau bijusi veiksmīga sadarbība ar režisori Viju Blūzmu, radot izrādes „Trakulīte sandalīte” mūziku.

 Izrādes versiju latviešu valodā plānots iestudēt 2014. gada sākumā.

Atpakaļ

Mēs izmantojam savas un trešo pušu sīkdatnes, lai uzzinātu, kā jūs izmantojat mūsu mājaslapu un nodrošinātu mājaslapas funkcionalitāti. Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu” vai noraidīt, noklikšķinot uz pogas “Nepiekrītu”.

Noklikšķinot uz pogas “Nepiekrītu”, tiks izmantotas tikai funkcionālās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību.