Hanss Kristians Andersens

Īkstīte

3+LV
1h 10min  / 2 cēlieni
Kamīnzāle (Rīgas Latviešu biedrības namā)

Par izrādi

Dramatizējums: Valdis Pavlovskis
Pirmizrāde: 06.03.2020.

Īkstīte ir smalka un glezna kā visskaistākās rozes ziedlapiņa. Taču, kad dzīve ierauj negaidītos piedzīvojumos un pārbaudījumos, trauslajai ziedu meitenītei nākas atrast sevī pacietību, labestību un drosmi, tiekoties ar rijīgajiem zirnekļiem, trakajām ozolvabolēm, mantrausīgo kurmi, nejauko krupi un viņa dēlu... Labi, ka Īkstītei ir kāds īpašs draugs, kurš visbēdīgākajā brīdī nepamet viņu nelaimē. Nevar taču mācīties tikai no sliktā, kādreiz var pamācīties arī no labā.

Radošā komanda

Režisore:
Laila Kirmuška
Māksliniece:
Anita Znutiņa-Šēve
Komponists:
Kristaps Krievkalns
Dziesmu teksti:
Valdis Pavlovskis

Video

Izrāde "Īkstīte" Latvijas Leļļu teātrī

Atsauksmes

Lauma

Paldies, patika izrāde daudz vairāk nekā gaidīts. Sirsnība, asprātīgi risinājumi, daudzkrāsains muzikālais plūdums. Mūžu dzīvot Leļļu teātrim ar vērtībām un saturu!

Natālija

Bērni dzīvo līdzi sižetam, meitai ļoti patika lelles un gaismiņas, bet man jādomā, kādu vēstījumu sniedz izrāde - stāsts par meitenīti, kuru grib izprecināt tad krupim, tad kurmim, tad ziedu princim. Būtu labāk mācījusies "lidot" pati, nevis gaidījusi glābējus. Šlāgermūzika no 90. gadu diskotēkas atgādināja manu jaunību. Žēl, ka teātris nenāk līdzi laikam.

Tava atsauksme

* Ja atsauksme neatbilst vispārpieņemtām normām, Leļļu teātris ir tiesīgs to nepublicēt

Personas datu pārzinis - VSIA "Latvijas Leļļu teātris", reģ.nr. 40003782984, adrese: Kr.Barona iela 16/18, Rīga, LV-1050;
Kontaktinformācija: e-pasta adrese: info@lelluteatris.lv, tālrunis + 371 67285418

Atsauksme iesūtīta!

Publikācijas

S. Ambote. “Īkstīte”Leļļu teātrī – stāsts par nepadošanos. // www.lsm.lv, 06.03.2020

L. Gaigala. Pasaka par trauslo ziedu meitenīti. // Kultūras ziņas. LTV1, 05.03.2020

 


 

Mēs izmantojam savas un trešo pušu sīkdatnes, lai uzzinātu, kā jūs izmantojat mūsu mājaslapu un nodrošinātu mājaslapas funkcionalitāti. Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu” vai noraidīt, noklikšķinot uz pogas “Nepiekrītu”.

Noklikšķinot uz pogas “Nepiekrītu”, tiks izmantotas tikai funkcionālās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību.