Erich Kästner

Emil and the detectives

6+LV
1h 50min  / Act 2
Main hall
12.00 - 20.00 EUR

Nearest performances

About the performance

Premiere: 31.10.2014.

„Emil and the Detectives“ by Erich Kästner invites you to a wonderful journey back to the thrilling world, where anything is possible. It is the world, where confiding in grown-ups would not be the safest choice at all and where no ranks, titles or other “grown-up stuff” exist. This world is governed by entirely different, unwritten laws and rules - the ones who are based on a true friendship, honesty, trust and courage. It`s the place where such traits as cunning malice, betrayal, feebleness or mischief cannot be found. 

The creative team working on this adaption has created a modern musical performance in a comic style. Everyone, big and small can follow and support the brave boy Emil Tischbein in his exciting and unusual adventures in the big city. In his attempts to get back his money, he meets Gustav and his friends. How did the boys meet exactly and what happened to the strange man with a bowler hat? – you will definitely find it out when hearing this story brought to you in a rather unusual manner.     

Award: Special award of children's jury. Latvian annual theatre award Spēlmaņu nakts 2014/2015

Creative team

Stage director:
Girts Solis
Stage, costume and puppet designer:
Reinis Pētersons
Composer:
Kārlis Kazāks
Author of lyrics:
Kārlis Kazāks

Roles are played by

Video

Pirmizrāde Leļļu teātrī “Emīls un Berlīnes zēni”
Pirmizrāde Emīls un Berlīnes zēni Latvijas Leļļu teātrī 31.10.2014.
„Emīls un Berlīnes zēni” Leļļu teātrī

Comments

Linna

Milzīgs paldies, super jautra, aizraujoša, vienkāršuma un mīlestības pilna izrāde. Vēl trešajā dienā pēc izrādes ik pa laikam par to iedomājos un kļūst priecīgi. Aktieri vienkārši super. Atgādināja man izrādes uz kurām es gāju savā bērnībā. Gribētos šādas izrādes saviem bērniem vairāk.

Ilze

Šo izrādi, kopā ar bērniem, esmu redzējusi 3 reizes. Ļoti uzrunā izvēlētais izrādes stils, kad darbojas aktieri, ar lielizmēra kartona lellēm. Aizraujoša, interesanta un jautra izrāde. Ieteiktu pirms došanās uz izrādi izlasīt šo stāstu bērniem priekšā, jo tā manam 5 gadniekam bija skaidrāks sižets. Paldies par šo izrādi, kura man atgādina veikumus, kādus radīja savulaik Jaunatnes teātris.

Gustavs Narbuts

Izrāde fantastiska! Viss iederējās scenogrāfija lieliski derēja Berlīnei. Ļoti patika aktieri un dziesmas kuru autors ir brīnišķīgais Kārlis Kazāks.

Mairita Rimoviča

Jauka izrāde! Maniem skolēniem ļoti patika!

Jana

Lieliskā izrāde! Ļoti patika gan pieaugušajiem, gan bērniem!

Kristiana

Paldies par izrādi. Meitai paliks atmiņā kā īsts teātra piedzīvojums. Arī man kā pieaugušajam bija interesanti skatīties.

Antra

Mums abām ar mazmeitu ļoti patika izrāde! Uzskatu, ka Jūsu teātris ir labākais Latvijā! Modernas izrādes, kas iet līdzi laikam. Prieks!

Laura

Šī nu ir izrāde, ko dēls ik pa laikam piemin kā visforšāko un lūdz atkārtoti nopirkt biļetes: skatīsimies vēlreiz! Paldies!

Anna

Mums ļoti patika izrāde! Sākumā likās dīvaini, ka šādi apspēlēti personāži - daļa aktieri, daļa - izgrieztas kartona lelles... Bet tas bija tik forši! Bērni aŗī nejuta ne nieka garlaicības. Visu izrādi nosēdēja un uzmanīgi skatījās, arī smējās. Man ļoti patika. Iesaku šo ne tikai bērniem, bet arī pieaugušajiem!!!

Zanda

Brīnišķīga izrāde. Patika gan pieaugušajam, gan 7gadīgiem bērniem. Aktieri - super. Dzīvā mūzika - super. Bērni dzīvoja līdzi. Un bērnu dziedāšana līdzi izrādes beigās - izdevusies izrāde. Bērni dziesmu turpināja dziedāt arī koridorā pie garderobes. Vairāk šādu izrāžu!

Sarmīte

Lieliska izrāde! Patika gan man, gan meitai (7gadi). Ļoti patika dzīvā mūzika un aktierspēle, protams, arī scenogrāfija. Bērnu gaviles un līdzi dziedāšana izrādes beigās liecināja, ka izrāde izdevusies uz vairāk kā 100%. Paldies par baudījumu!

Uldis/Ilze/Ernests/Alma

Izrāde bija lieliska, aktieri, mūziķi, animācija un kopēja noskaņa. Vēl gribētu paslavēt arī biļešu pārbaudītāju , kas ar savu humorīgo un profesionālo attieksmi jau ievadīja kopējā teātra noskaņā.

Dagnija

Izrāde vēljoprojām lieliska!

Anda

Paldies par viesizrādi Valmierā! Bērni sajūsmā (3.5 un 11 gadi) un es pati ar lielu interesi skatījos. Piesaistīja viss- aktierspēle, mūzika un skatuves noformējums. Zāle izrādes beigās gavilēja!

Baiba

Man ir 9 gadi. Es Emīla vietā no svešiem cilvēkiem neņemtu saldumus vai kaut ko citu. Es pat savu bērnu nelaistu vienu vilcienā,jo Emīls ir gandrīz manā vecumā. Man ļoti patika dzīvā mūzika izrādē. Es ļoti iemīlēju Jūsu teātrī.

Baiba

Man ir 9 gadi.Es puikas vietā rīkotos savādāk, es neņemtu no svešiem cilvēkiem konfektes vai kaut ko citu.Es pat savu bērnu vienu vilcienā nelaistu,jo Emīls gandrīz bija manā vecumā.Labi ka bija draugi no Berlīnes,jo viņi palīdzēja Emīlam.Ļoti labi bija tas ka Emīls atstāja naudā pierādījumus.Man patika dzīvā mūzika,jo tā piešķir teātrim prieku.Es esmu iemīlējusies jūsu teātrī.

Baiba

Man ir 9 gadi.Es puikas vietā rīkotos savādāk, es neņemtu no svešiem cilvēkiem konfektes vai kaut ko citu.Es pat savu bērnu vienu vilcienā nelaistu,jo Emīls gandrīz bija manā vecumā.Labi ka bija draugi no Berlīnes,jo viņi palīdzēja Emīlam.Ļoti labi bija tas ka Emīls atstāja naudā pierādījumus.Man patika dzīvā mūzika,jo tā piešķir teātrim prieku.Es esmu iemīlējusies jūsu teātrī.

Linda

Sirsnīga izrāde. Vēlētos programmiņā izlasīt mūziķu vārdus.

eva

Paldies par lielisko izrādi visi sajūsmā gan bērni gan pieaugušie.Leļļu teātris šobrīd izgriež pogas visiem citiem teātriem.

Imants

Izcila izrāde! Bērniem patika un pieaugušajiem arī interesanti. Ļoti radoši. Paldies visiem izrādes veidotājiem!!!

Gunita

Orğināls piegājiens, tiešām skolēniem ļoti piemērota izrāde. Maniem bērniem (10 un12) patika un man arī. Paldies radošajai komandai!

Ilze

Izrāde, kuru ar meitu apmeklējām jau otro reizi. Interesanta, aizraujoša un kā bonuss dzīvā mūzika. Tiešām no sirds iesaku šo izrādi, kas aizraus ne tikai bērnus, bet arī mūs - vecākus. Leļļubteātrim no ēlu daudz šādas formas izrādes, paldies!!!!

Emīlija

Vislabākā izrāde pasaulē!

Zane

Šī izrāde manam 4-gadniekam bija pirmā Leļļu teātrī. Patika ļoti. Gan oriģinālais piegājiens ar muzikantiem, kurus iesaistīja izrādē, gan aktieri. Viss bija tik feini, ka mums bija labs noskanojums arī nākamajās dienās!! Paldies Jums!!!

Inga

Pēdējo gadu fantastiskākā izrāde Leļļu teātrī. Paldies aktieriem un izrādes veidotājiem par dedzību un aizrautību, kas virmo no skatuves. Scenogrāfija un izrādes vizuālais noformējums fantastisks. Paldies par mūziku.

kristine

Izrāde laba! Komplimenti gan aktieriem, gan režisoram, arī scenogrāfija novatoriska, galvenais - izrādē bērniem nebūs garlaicīgi. Izrāde patika gan skolas vecuma bērnam, gan pamanījās iepatikties pat man, lai gan joprojām uzskatu, ka "vecā" Nacionālā teātra izrāde ar E. Freibergu Emīla lomā joprojām nav pārspēta. Tomēr šī izrāde ir mīļa un jaunie aktieri ir tiešām fantastiski, patiess prieks par jaunajiem talantiem!

Aunt

Par izrādi bija sajūsmā gan 6gadnieks, gan 32gadniece ;) Skanot beigu aplausiem, krustdēls teica: "Lūdzu, lūdzu, vēl neejam mājās!" Un tas ir liieeels kompliments! Tā turpināt!

Estere

Ļoti patika izrāde! Paldies par jauko mūzikas pavadījumu!!!!!

Mamma

Patika visiem, gan 3gadniecei, gan 10gadniecei!!!! Paldies !

Dzintra

Izcila izrāde - teica meita (9 g.), un neko citu jau arī negaidījām! Kuģītis cepurē, par ko Otrdienis brīnījās, bija no viņas;)- neattapām, ka muzikantu nauda un arī citi pateicīgi ziedojumi tūlīt tiks sabērti kopējā kasē. Saspēle ar publiku brīnišķīga, kaut dozēta, un dzīvā mūzika - tā tik turpināt! Ponijai Cepurītei sevišķi komplimenti - tie mati, tie mati! "Velna milti", ne pielikt, ne atņemt...;)

Daina

Paldies par brīnišķīgo izrādi! Patika, ka pieaugušie no kartona, bet paši aktieri skrien kā bērni pa skatuvi! Dzīvā mūzika iederējās vienkārši lieliski. Sajūsmā par izrādi biju pati un mani bērni (6, 8 un 12).

Signe

Ļoti laba izrāde!!!!:)Malači!!:) Jauki, ja vecumam 6+ būtu vairāk izrādes!!Un tik pat atraktīvas aktierspēlē, gan jaunās tehnoloģijas izmantošanā.

Māra

Fantastiska izrāde! Paldies visai komandai! Jau 10 gadus nāku uz Leļļu teātri, nu jau ar trešo bērnu, esmu redzējusi praktiski visu, dažas izrādes skatos jau trešo un ceturto reizi:)."Emīls un Berlīnes zēni" šodien pavisam noteikti iekļuvā manā visu laiku Leļļu teātra TOP 5! Man šķiet, Jums arī pašiem patīk spēlēt tās izrādes, kas aizpilda to vietu, kas kādreiz sensenos laikos bija Jaunatnes teātrim;)Un izdodas!!!

Ināra

Izrāde ļoti patika. Biju aizvedusi 2. klases skolēnus, viņi arī bija sajūsmā. Aktierspēle teicama, patika lielās lelles un jauno tehnoloģiju izmantošana, dzīvā mūzika. Lai jums daudz skatītāju!

Ilze

Izrāde fantastiska!!! Vienīgais lūgums - vai drīkst palūgt izrādes laikā nesmēķēt?

Tava atsauksme

* If the comment does not comply with the generally accepted norms, the Puppet Theatre has the right not to publish it

Personas datu pārzinis - VSIA "Latvijas Leļļu teātris", reģ.nr. 40003782984, adrese: Kr.Barona iela 16/18, Rīga, LV-1050;
Kontaktinformācija: e-pasta adrese: info@lelluteatris.lv, tālrunis + 371 67285418

Comment has been sent in!

Mēs izmantojam savas un trešo pušu sīkdatnes, lai uzzinātu, kā jūs izmantojat mūsu mājaslapu un nodrošinātu mājaslapas funkcionalitāti. Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu” vai noraidīt, noklikšķinot uz pogas “Nepiekrītu”.

Noklikšķinot uz pogas “Nepiekrītu”, tiks izmantotas tikai funkcionālās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību.