Andrey Usachov

Little Smart Sonya

3+LV
1h 30min  / Act 2
Small hall
16,00 EUR

Nearest performances

About the performance

Premiere: 10.12.2021.

What is it like to be polite? Why learn letters? What to do if you get lost? Why is the TV talking? These and other questions interest the little and curious dog Sonya, who lives in the apartment of the writer Ivan Ivanovich Korolev. The fun and playful Sonya always gets in funny situations, but the writer helps her understand the world around her. He teaches her to greet, read, use a handkerchief, and makes her memorize their home address. The writer writes Sonya the rules of "good manners." Little Sonya, just like any child, always wants to do something interesting and only then thinks about what happened. "And when you start thinking, you're somehow getting smarter." The performance "Little smart Sonya" will help children from the age of 3 understand the world of adults.

Creative team

Stage director:
Jurijs Luniks
Stage, puppet, costume designer:
Anita Znutiņa-Šēve
Composer:

Video

Latvijas Leļļu teātrī jauna izrāde “Gudrā sunīte Soņa”

Comments

Ginta

Neiesaku iet ar 3 gadus vecu bērnu. Izrāde tik maziem bērniem īsti nav piemērota. Tie šausmu specefekti ir par traku izveidoti. Meita raudāja. Gājām ārā no zāles, kopā ar citiem mazajiem skatītājiem. Meita vēljoprojām stāsta, atceras un pat naktīs raujas augšā no redzētā. Varbūt pārvērtēt vajag no cik gadiem izrāde paredzēta ar tādiem šausmu specefektiem. Ļoti vīlāmies.

Rita

Izrāde laba, taču specefekti ir diezgan baisi. Kaut arī bērns 3,5 gadi skatās arī dažāda sižeta multfilmas, izrādē likās par skaļu gan skaņas, gan gaismu efekti. Nepalikām uz otro daļu, no zāles izgāja vairāki bērni arī pirmaja daļā. Pārvērtētu vai tā tik tiešām ir 3+ izrāde. Varbūt 4+ vai vairāk.

Elīna

Bijām ar meitiņu (3gadi) uz izrādi. Jau nesagaidot pirmā cēliena beigās, meita lūdza, lai ejam prom. Starpbrīdī redzēju, ka vairāki bērni dodas prom. Izrāde nav piemērota tik maziem bērniem. Vairāki mazi bērni izrādes laikā sāka bailēs raudāt. Kopējā atmosfēra diezgan nepatīkama. Leksika vairākās ainās neglīta. Izrādes doma ir laba, aktieru spēle arī laba, bet tomēr tas šausmu efekts un biedējošās ainas nav piemērotas 3 gadīgiem bērniņiem.

Liene

Citēju "Jautrā un draiskulīgā Soņa vienmēr nonāk smieklīgās situācijās, bet rakstnieks palīdz viņai izprast apkārtējo pasauli. Viņš māca sasveicināties, lasīt, lietot kabatlakatiņu, kā arī liek iemācīties no galvas mājas adresi. Rakstnieks raksta Soņai "labo manieru" noteikumus.". Liela bija vilšanās, kad beigās atklājās, ka rakstnieks ir uzrakstījis stāstu par "Dumjo sunīti Soņu". Šķiet, ka tas neatbilst labām manierēm. Ja bērnam skaidro, ka nedrīkst apsaukāties, apsmiet, izmantot aizvainojošos vārdus, taču izrādē "jautri" tiek apspēlēta šāda situācija. Diez vai bērns gūs atzinību, ja kādu citu bērnu sauks par dumju? Šis noslēgums pilnībā sabojāja visu izrādes vestījumu.. :(((

Marija Evita

Izrāde norādīta 3+, bet tomēr nolēmu, ka pirmklasniekcei (7) varētu patikt. Un nekļūdījāos! Izrāde ir fantastiska, jo Soņa gan mācās alfabētu, gan lasīt grāmatas, gan mācās draudzību. Izrāde bija aizraujoša un smieklīga. Meitai smaids un pat smiekli atskanēja zālē. Aktrise Kristīna Varša bija izcila, tik emocionāli skaisti izspēlēja katru mazāko detaļu. Paldies Kristīna!!!!! Man bija žēl, ka nebija puķītes līdzi. Noteikti iesaku arī pirmklasniekiem atnākt. Izrāde viegla un ļoti jautra. Tagad dosimies mājās pārbaudīt vai arī meitai mīļākais ir ķiršu ievārījums! Paldies Jums par brīnišķīgo izrādi!

Helēna

Izrāde, kas ievelk un apbur gan bērnus, gan pieaugušos un sniedz mūsdienās reti sastopamo "kā mūsu bērnībā" sajūtu. Ļoti sirsnīga, silta atmosfēra, burvīgs vizuālais noformējums. Jūtams, ka aktieru komanda darbojas no visas sirds. Trīsgadniecei šī bija pirmā Leļļu teātra pieredze, ļoti priecājos, ka izvēlējos šo izrādi, jo bērns ir sajūsmā un jau gaida nākošo izrādi. Arī piecgadnieks ļoti priecīgs un nespēj vien beigt stāstīt par viltīgo rozeti, baiso spoku un, protams, par "guļošo policistu". Paldies!

Ruta

Ļoti dinamiska, asprātīga un audzinoša izrāde! Piecgadniece smaidīja visu laiku, spoka un elektrības epizodēs gan bija ieķērusies man rokā, bet bērniem taču tā patīk baidīties. Lielisks aktieru darbs, burvīgi rekvizīti, īpaši pieneņpūkas. Jaukas mazas pērlītes visā izrādē, ko saprata tikai pieaugušie, īpašs paldies par derdzīgajiem uzpurņiem. Izrādās, ir arī multenītes par Soņu, varēsim turpināt iepazīties ar sunītes piedzīvojumiem. Vienmēr arī priecājos par personālu, ko jau pazīstam no Leļļu teātra īstajām mājām - ieinteresēta, cieņpilna, profesionāla attieksme. Aktrises slimības dēļ mums bija nomainīta izrāde, par ko iepriekšējā vakarā pavēstīja ziņa e-pastā, bet, ierodoties teātrī, gan garderobiste, gan biļešu kontroliere vaicāja, vai esam informētas par izrādes maiņu.

Zane

Biju ar bérniem 19.02 uz izràdi Gudrā sunīte Sona. Biju tàdà sajūsmà!! Aktieri kolosāli spéléja!!!! Paldies

Tava atsauksme

* If the comment does not comply with the generally accepted norms, the Puppet Theatre has the right not to publish it

Personas datu pārzinis - VSIA "Latvijas Leļļu teātris", reģ.nr. 40003782984, adrese: Kr.Barona iela 16/18, Rīga, LV-1050;
Kontaktinformācija: e-pasta adrese: info@lelluteatris.lv, tālrunis + 371 67285418

Comment has been sent in!

Mēs izmantojam savas un trešo pušu sīkdatnes, lai uzzinātu, kā jūs izmantojat mūsu mājaslapu un nodrošinātu mājaslapas funkcionalitāti. Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu” vai noraidīt, noklikšķinot uz pogas “Nepiekrītu”.

Noklikšķinot uz pogas “Nepiekrītu”, tiks izmantotas tikai funkcionālās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību.