Jaunumi

Režisors Ģirts Šolis Leļļu teātrī iestudē jaunu izrādi par pašmāju “superaģentu” Capu!

Latvijas Leļļu teātrī norit darbs pie šīs sezonas pēdējā jauniestudējuma latviešu trupā: režisora Ģirta Šoļa skatuves versijā top izrāde “Pēdu dzinējs Caps”, kuras pirmizrādi piedzīvosim jau 15. maijā.

Latvijas Leļļu teātrī norit darbs pie šīs sezonas pēdējā jauniestudējuma latviešu trupā: režisora Ģirta Šoļa skatuves versijā top izrāde “Pēdu dzinējs Caps”, kuras pirmizrādi piedzīvosim jau 15. maijā.

Detektīvs Caps ir pēdu dzīšanas leģenda. Kādu dienu pie viņa skoloties ierodas jaunais censonis Basters. Caps ar prieku nododas sava jaunā kolēģa apmācībai. Tomēr kriminālā pasaule nesnauž. Kopā ar jauno kolēģi Capam nākas atšķetināt vēl nepieredzēti sarežģītas mīklas, kas, iespējams, ir daļa no kāda lielāka, ļauna, bet ģeniāla plāna.

Režisors Ģirts Šolis atklāj, ka iecerējis izveidot mūsdienīgu un komisku Capa “pilnmetrāžas” versiju bērniem un jauniešiem. Ideja par leļļu izrādi “Pēdu dzinējs Caps” radusies, iedvesmojoties no latviešu prozaiķa Andreja Skaiļa un režisoru Arvīda Noriņa un Aloiza Brenča veidotās leļļu animācijas filmu sērijas (1976. - 1981. gads) par pēdu dzinēja Capa piedzīvojumiem. “Manuprāt, Capa sērijas latviešu animācijā savā žanrā ir unikāls notikums, kam turklāt, šogad aprit 40 (!) gadi, kopš tika rādīta pirmā sērija “Caps cīnās””, atklāj režisors.

Tāpat kā citās līdz šim Leļļu teātrī iestudētajās izrādēs (“Divas Lotiņas”, “Emīls un Berlīnes zēni”), Šolis eksperimentē ar leļļu teātra paņēmieniem. Sadarbībā ar izrādes mākslinieci Veltu Emīliju Platupi, šajā projektā tiek izmēģināta Latvijā līdz šim nebijusi leļļu vadīšanas tehnika – planšettipa lelles jeb hibrīdlelles. Izrādes veidošanā piedalās māksliniece Velta Emīlija Platupe, scenogrāfs Reinis Pētersons, komponists Edgars Mākens un Leļļu teātra latviešu trupas aktieri.

Biļetes uz pirmizrādi 15. maijā, kā arī uz tuvāko izrādi 4. jūnijā iepriekšpārdošanā nopērkamas visās “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuparadize.lv. 

Atpakaļ

Mēs izmantojam savas un trešo pušu sīkdatnes, lai uzzinātu, kā jūs izmantojat mūsu mājaslapu un nodrošinātu mājaslapas funkcionalitāti. Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu” vai noraidīt, noklikšķinot uz pogas “Nepiekrītu”.

Noklikšķinot uz pogas “Nepiekrītu”, tiks izmantotas tikai funkcionālās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību.