E. Kaufelda skatuves versija latviešu tautas pasakām

Vecmāmiņas pasakas

4+LV
1h 20min  / 2 cēlieni
Lielā zāle
12.00 - 20.00 EUR

Tuvākās izrādes

Par izrādi

Pirmizrāde: 05.05.2019.

Mīļie, uzaicinu jūs visus pie sevis ciemos. Stāstīšu daudz pasaku, kuras zinu no tik seniem laikiem, kad es vēl biju sīks bērns. Bērnībā tās man stāstīja mana vecmāmiņa. Un manai vecmāmiņai tās stāstīja viņas vecmāmiņa. Stāstīšu pasakas par lapsu, lāci, zaķi, kaķi un citiem astaiņiem un ķepaiņiem. Patiesībā tās pasakas ir ap cilvēku, par cilvēku un to, kas notiek pasaulē. Un tai dzīvē notiek tik daudz interesantu lietu! Un pat tie dzīves tumšie brīži un neveiksmes nav bez gaišuma un humora.

Vecmāmiņa

Radošā komanda

Režisors:
Edgars Kaufelds
Māksliniece:
Rūta Briede
Komponists:
Jēkabs Nīmanis
Gaismu mākslinieks:
Uldis Andersons

Lomās

Video

"Vecmāmiņas pasakas" Latvijas Leļļu teātrī
“Vecmāmiņas pasakas” - Leļļu teātris svin pasaku gadu
Pasaciņas mēģinājumi

Atsauksmes

Teodors 5g, Lote 3 g, mamma Kate un vecmāmiņa Dzidra

Kāds patīkams prieks atgriezties Leļļu Teātra ēkā. Gājām ar saviļņojumu. Un pamatoti. Skaisti. Īpaši. Gardi. Teodors pēc iepriekšējas reizes nopircis puķes, dāvinās savai mīļākajai aktrisei. Bet viņa simpātijas jau pašā startā ieguva programmiņas pārdevēja, biļešu pārbaudītāja :) Iekārtojamies ērtāk, visi priecīgi, par regulējamiem krēsliem. Sākas. Pirmās emocijas, protams, izsauc vecmammiņas interesantais paskats. Mati. Situācija, notikumi rit lēnām, sākumā liekas, ka mazliet garlaicīgi. Bet tad pa notikumam, pa vārdam, Teodoram ļoti patika kā vecmāmiņa runāja un smējās he he he tā mazliet griezīgi it kā. Otrais cēliens visu paceļ citā līmenī. Smejas visi. Dažviet vairāk pat vecāki :) Es pati atceros no savas bērnības stāstu par dzērvi un ķīseli. Bērniem ļoti patika stāsts par peli un kaķi, un taukiem. Bet visi bija sajūsmā par zvirbuļu kāzām un pūcīti. Beigās vnk perfektas, nones jumtu, Lotei grūti palikt sēdvietā, gribas celties un kustēties līdzi. :) Humors. Dziesmas, skanīgums. Paldies visiem aktieriem un kas par skatuves iekārtojuma ieguldījumu, tērpi utt. Nāksim vēl.

Žanna

Šī ir izrāde, par kuru mūsu ģimenes tētis teica - "Visu laiku labākā leļļu teātra izrāde"! Tik sirsnīga, asprātīga, lipīga un - krāsaina! Ļoti novērtēju izrādes, kurās, tā īpaši neuzsverot, ir gan jociņi mazajiem, gan pa sirsnīgam jokam līdzi atnākušajiem vecākiem. Kārtējo reizi pārliecinājos, ka Jēkabs Nīmanis ir īsts teātra komponists! Un jutos priecīgi pārsteigta par Rūtas Briedes uzburtajām lellēm un skatuvi! Tik, tik lieliski! Pēc izrādes skatītāji ar aplausiem ilgi nelaida aktierus prom. Mūsu četru cilvēku ģimene būtu gatava "Vecmāmiņas pasakas" skatīties atkal un atkal. Smaidu jau atceroties vien. :)

Liene

Lielisks veids, kā jautri un asprātīgi iepazīstināt ar latviešu tautas pasakām. Jāatzīst, ka iepriekš arī par to biju domājusi, jo latviešu tautas pasakas mums mājās "negāja", izņemot Vizmas Belševicas interpretācijas. Tāpēc tiešām priecājos, ka ar šo izrādi izdevās iepazīstināt ar dažādu tautu pasaku tēliem (iezogas, protams, arī Ēzopa fabulas). Šī ir piemērota izrāde arī mazākajiem (smējās kā divgadniece, tā četrgadniece). Rūtas Briedes radītie tēli ir lieliski, plušķīgi un mīļi (tā vien gribas tādu mājās paņemt), bet Jēkaba Nīmaņa mūzika apburoša.

Oskars

Izrāde bija ļoti interesanta, tēli skaisti un krāšņi. Kārtīga smiekla deva iegūta, netikai mazākiem, bet arī lielie gardi izsmējās. Lieliska!

Lolita

Ārkārtīgi laba izrāde - vizuāli skaista un saturīgi aizraujoša! Uz Rūtas Briedes radītajām lellēm var skatīties un skatīties, jo katrai sava raksturīgā nianse - zaķis, kas smieklīgi ļepato pāri skatuvei, lempīgais un naivais lācis, kas cenšas noslēpties, kaķis, kas uzresnē ik pēc epizodes, dzērve, kas sapucējusies ar skaistiem auskariem, gudriniece lapsa, izbrīnītā pūce un vēl, un vēl, un vēl. Lielā un košā vecmāmiņa ir pilna ar latviešu tautas teikām un pasakām, kuras izspēlētas ar smieklīgu humoru (vecākiem noteikti ir daudz vietu, kur ļauties skaļiem smiekliem)! Tiešām iesaku, mīlīgi skaistas lelles, meistarīgi aktieri, stilīga mūzika un zināmās pasakas - parādītas interesantā veidā. Paldies režisoram un radošajai komandai!

Aija

Ļoti labi! Tēli mīlīgi interesanti, un galvenais, ka viss krāsains, saskaņots, un gaismas labas. Bi-ju dažas pasakas aizmirsusi, labi atcerēties. Paldies vecmāmiņai, kas visu paspēja vēl starp sā-ļviras vārīšanu. Un prieks, ka visi tādi kā no mūsdienu bērnu grāmatas nevis, ja reiz tautas pasakas, tad vilksim dūraiņus un zeķes ar tautiskiem valnīšiem. Vecmāmiņa arī forša, diez kā izskatītos viņas ekvivalents dzīvē?

Olivers & Loreta

Izrāde bija ļoti smieklīga. Vislabāk patika pasaka par lapsu, kas apprecējās ar kaķi un pasaka par kaķi, kurš ēda taukus. Jautrība garantēta gan lieliem, gan maziem.

Mazā Nora

Mazā Nora - vislabāk patika pasaka, kur kaķis ēda taukus, patikā kā leca zaķis un Vecmāmiņas lielā lelle. Bija ļoti smieklīgi! Noras mamma - negaidīti labi, tik pazīstamas latviešu pasakas, bet ļoti amizanti pasniegtas. No sirds izmējāmies abas. Patika lelles, krāsas, formas.

Tava atsauksme

* Ja atsauksme neatbilst vispārpieņemtām normām, Leļļu teātris ir tiesīgs to nepublicēt

Personas datu pārzinis - VSIA "Latvijas Leļļu teātris", reģ.nr. 40003782984, adrese: Kr.Barona iela 16/18, Rīga, LV-1050;
Kontaktinformācija: e-pasta adrese: info@lelluteatris.lv, tālrunis + 371 67285418

Atsauksme iesūtīta!

Publikācijas

I. Strenga. “Vecmāmiņas pasakas” - Leļļu teātris svin pasaku gadu. // Rīta Panorāma. LTV1, 01.05.2019

Mēs izmantojam savas un trešo pušu sīkdatnes, lai uzzinātu, kā jūs izmantojat mūsu mājaslapu un nodrošinātu mājaslapas funkcionalitāti. Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu” vai noraidīt, noklikšķinot uz pogas “Nepiekrītu”.

Noklikšķinot uz pogas “Nepiekrītu”, tiks izmantotas tikai funkcionālās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību.