Jaunumi

"Tuntuļu Jurītis" dodas viesizrādēs uz Apvienoto Karalisti

2017./2018. gada sezonas noslēgumā, turpinot atzīmēt izcilā latviešu grafiķa un dzejnieka Alberta Kronenberga 130. gadadienu, Latvijas Leļļu teātris piedāvā viesizrādes latviešu centros Apvienotajā Karalistē.

Viena no aizvadītās sezonas labākajām izrādēm - Ģirta Šoļa iestudējums "Tuntuļa Jurītis" - jūnija sākumā dosies viesizrādēs uz Apvienoto Karalisti, lai latviešu centros dotu iespēju to noskatīties tai lielo un mazo skatītāju daļai, kas ikdienu vada ārpus Latvijas robežām.

1. jūnijā pl. 18.00 – Southport – pirms izrādes būšot arī brīnumgardas plātsmaizes!!!

2. jūnijā pl. 11.00 – Wolverhampton un pl. 18.00 – Catthorpe, "Straumēnos"

3. jūnijā pl. 12.00 – Londonā, Daugavas Vanagu namā

Biļetes var iegādāties:

maksājot skaidrā naudā – Latviešu valodas skoliņās Skelmersdeilā, Sautportā, Vulverhemptonā, Straumēnos un Londonā,

vai arī ar pārskaitījumu samaksāt biedrības West Lancashire Latvian Cultural Heritage Community kontā: Sort Code: 20-74-45, Account Number: 83843718.

Biļešu cenas:
10 £ - iepriekšpārdošanā
13 £ - izrādes dienā
35 £ - ģimenes biļete 

Ja vēlaties uzzināt kaut ko vairāk, droši rakstiet: westlancs.latviesu.biedriba@gmail.com, vai telefoniski 07813547010 (Liene Kalniņa) vai 07763168797 (Baiba Freimane, Londona). 

“Tuntuļu Jurītis” ir pasakains un aizraujošs stāsts par apķērīgu lauku zēnu, kurš iekļūst gan neticamos piedzīvojumos, gan nepatikšanās, no kurām gan vienmēr izkuļas ar veselu ādu. Asprātīgie pantiņi, kuros dzirkstī Albertam Kronenbergam tik raksturīgais vieglums un ironija, ir latviešu literatūras bagātība, kuras šarmu režisors Ģirts Šolis  ienesis arī izrādē.

“Kronenberga teksti ir draiski un rotaļīgi – viņš spēlējas ar vārdiem, atskaņām, valodas iespējām, mēs – ar tēliem, objektiem, mūziku, radot tādu kā gadatirgus atmosfēru, kurā kūsā pamatīga dzīvība. Tirgus ir vieta, kur var ieraudzīt visneparastākos raksturus, kur satiekas visdažādākie cilvēki, kur lieliski izpaužas katras tautas mentalitāte. Kronenbergs savos darbos ir ļoti latvisks, bet tas nav nekāds latviešu pelēcīgums – tieši otrādi, viņa tēli ir ļoti vitāli, notikumi spraigi. Liela loma šajā iestudējumā ir arī muzikalitātei – dziesminieks Mikus Frišfelds ir cītīgi pastrādājis, lai darbību papildinātu asprātīgs muzikālais materiāls, ko uz visdažādākajiem instrumentiem izpilda izrādes aktieri,” stāsta režisors Ģirts Šolis.

Iestudējuma radošajā komandā kopā ar režisoru darbojušies arī mākslinieki Reinis Pētersons un Rūta Briede, komponists Mikus Frišfelds, tēlus iedzīvina aktieru ansamblis – Arnita Jaunzeme, Dace Vītola un Pēteris Galviņš.

Izrādes ilgums: 1h 25 min

Atpakaļ

Mēs izmantojam savas un trešo pušu sīkdatnes, lai uzzinātu, kā jūs izmantojat mūsu mājaslapu un nodrošinātu mājaslapas funkcionalitāti. Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu” vai noraidīt, noklikšķinot uz pogas “Nepiekrītu”.

Noklikšķinot uz pogas “Nepiekrītu”, tiks izmantotas tikai funkcionālās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību.