Jaunumi

MUZEJU NAKTS PROGRAMMA UN PIEDĀVĀJUMI


NEBEIDZAMAIS RADĪŠANAS PRIEKS

Muzeju nakts programma Latvijas Leļļu teātrī

19. maijā 19.00 - 23.00

 

19. maijā no pl.19.00 Muzeju nakts apmeklētājiem savas durvis vērs arī Latvijas Leļļu teātris, piedāvājot pasākuma programmu “Nebeidzamais radīšanas prieks”. Īpašie Muzeju nakts 2018 viesi Latvijas Leļļu teātrī būs Teātra kompānijas „HUPS! Crew” mākslinieki no Budapeštas ar izrādi “Jam”, kuru viesošanos Latvijā nodrošinājusi Ungārijas vēstniecība. Kā katru gadu, Muzeju nakts laikā būs iespējams iegādāties biļetes uz atlikušās sezonas izrādēm par īpašu cenu.

Izrāde „Jam” notiek bez vārdiem, skatītāju uzmanību piesaistot ar dzīvo mūziku un leļļu etīdēm dažādās tehnikās. Stundu garajā izrādē darbojas dažādi tēli – objektiem atdzīvojoties, skatītājiem būs iespēja atpazīt pašiem savus dzīvesstāstus. Izrādi ieteicams skatīties ikvienam vecumā no 5 līdz 100 gadiem… Teātra kompānijas „HUPS! Crew” mākslinieki ir Budapeštas leļļu teātra un Kolibri teātra aktieri, savulaik absolvējuši Teātra un filmu mākslas universitāti, kur apguvuši pamatiemaņas aktiermākslā un dažādas leļļu teātra tehnikas – objektu animāciju, cimdu leļļu vadīšanu, ēnu teātri, marionešu un bunraku (Japānas) leļļu vadīšanu. Vakara gaitā notiks divas izrādes – pl. 20.00 un 22.00. Bezmaksas ieejas kartes būs iespējams saņemt teātra info centrā stundu pirms izrādes sākuma.

Kā otrs unikālais notikums skatītājiem tiks piedāvāts Latvijas Kultūras akadēmijas teātra mākslas 3. kursa studentu kursa darbs “Grāfs Monte Kristo 30 minūtēs”. Vai iespējams Aleksandra Dimā pasaules slaveno, “iespaidīgo” romānu izstāstīt 30 minūtēs uz teātra skatuves? Nepazaudējot tā saturu, jēgu, sižetu, mākslinieciskās kvalitātes? Izrāde “Grāfs Monte Kristo 30 minūtēs” ir Latvijas Kultūras akadēmijas topošo leļļu aktieru asprātīgs, objektu (rūpnieciskas lelles) teātra estētikā veidots radošais eksperiments, kurš savu pirmizrādi piedzīvo 19. maijā pēc pl. 21.00 Latvijas Leļļu teātra “Muzeju nakts” programmā.

 

PROGRAMMA:

19.00 Darbu sāk pasākuma info centrs, leļļu paraugdemostrējumi teātra pagalmā

20.00 Budapeštas teātra kompānijas "HUPS Crew" izrāde "Jam" teātra Lielajā zālē
(bezmaksas biļetes būs iespēja saņemt stundu pirms izrādes info centrā)

21.00 Latvijas Kultūras akadēmijas teātra mākslas 3. kursa studentu izrāde teātra pagalmā

22.00 Budapeštas teātra kompānijas "HUPS Crew" izrāde "Jam" teātra Lielajā zālē
(bezmaksas biļetes būs iespēja saņemt stundu pirms izrādes info centrā)

 

ĪPAŠAIS CENU PIEDĀVĀJUMS

Tikai 19. maijā visas dienas garumā piedāvājam biļetes uz maija un jūnija izrādēm par īpašu cenu:

7.00 eur - Lielās zāles izrādes

6.00 eur - Mazās zāles izrādes

Biļetes nopērkamas internetā uz Biļešu Paradīzes kasēs. 

Latvijas Leļļu teātra kases darbalaiks: 10.00 - 17.00 un 19.00 - 23.00 

Akcija neattiecas uz ierpiekš rezervētajām biļetēm. 

 

 

Atpakaļ

Mēs izmantojam savas un trešo pušu sīkdatnes, lai uzzinātu, kā jūs izmantojat mūsu mājaslapu un nodrošinātu mājaslapas funkcionalitāti. Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu” vai noraidīt, noklikšķinot uz pogas “Nepiekrītu”.

Noklikšķinot uz pogas “Nepiekrītu”, tiks izmantotas tikai funkcionālās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību.