Jaunumi

Leļļu teātris sāk biļešu iepriekšpārdošanu uz pieaugušo izrādēm

Latvijas Leļļu teātris atklājis biļešu iepriekšpārdošanu uz pieaugušo izrādēm līdz pat sezonas beigām, vienlaikus informējot, ka tikai šosezon šīs izrādes vēl būs apmeklējamas par bērnu izrāžu cenu. Līdz vasarai teātrī tādas būs skatāmas trīs – “Zelta zirgs” pēc Raiņa lugas motīviem, “Romeo un Džuljeta” pēc Šekspīra lugas motīviem un sezonas noslēgumā – jau par tradīciju kļuvušais netradicionālais “Skroderdienas Silmačos” iestudējums.

Pēc 7 gadu pārtraukuma 2017. gada nogalē ar nīderlandiešu režisora Dudas Paivas iestudējumu “Zelta zirgs” Latvijas Leļļu teātrī atgriezās izrādes pieaugušo auditorijai, kas dažādos teātra vēstures posmos bijusi neatņemama repertuāra sastāvdaļa. Pateicoties unikālajai teātra valodai, iestudējums nokļuvis kritikas uzmanības centrā, saņemot pozitīvas atsauksmes un novērtējumu.

Teātra zinātniece Līga Ulberte savā recenzijā “Melnbaltās mātes rotaļas” laikrakstam “Diena” secina: “Šoreiz tiešām jāsaka paldies Latvijas valsts simtgades kultūras programmas finansējumam, kas gluži pragmatiski Dudas Paivas personā ļāvis nopirkt neatsveramu jaunu estētisko un profesionālo pieredzi gan aktieriem, gan tai Latvijas teātra skatītāju daļai, kas leļļu teātri uzskata tikai par pirmsskolas vecuma bērnu brīvā laika pavadīšanas veidu.”

Lai papildinātu pieaugušo izrāžu repertuāru, jau martā Latvijā ieradīsies režisors Dāvids Džovanzana no Šveices, lai iestudētu izrādi “Romeo un Džuljeta”. Režisors pazīstams kā delartiskās komēdijas meistars, kurš jau vairākkārt Latvijā veidojis Šekspīra lugu interpretācijas - galvenokārt ar Latvijas Kultūras akadēmijas aktiermākslas un režijas studentiem. Izrāde būs paredzēta jauniešiem un pieaugušajiem un pētīs skaistuma un neglītuma, naivuma un samaitātības robežas delartiskās komēdijas formātā.

Sezonu, kā ierasts, noslēgs izrāde, kas paredzēta pieaugušajiem ar vai bez skolas vecuma bērniem – “Skroderdienas Silmačos” citur neredzētā veidolā. Uz lauku sētu pārcelto lugas varoņu raksturos un attiecībās var ieraudzīt tādas nianses, ko klasiskā iestudējumā atklāt nav iespējams. Šis ir sirsnīgs, amizants un īstu Jāņu sajūtu uzjundošs iestudējums, kas ļauj pamatīgi izsmieties un sagatavoties svētkiem. 

Atpakaļ

Mēs izmantojam savas un trešo pušu sīkdatnes, lai uzzinātu, kā jūs izmantojat mūsu mājaslapu un nodrošinātu mājaslapas funkcionalitāti. Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu” vai noraidīt, noklikšķinot uz pogas “Nepiekrītu”.

Noklikšķinot uz pogas “Nepiekrītu”, tiks izmantotas tikai funkcionālās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību.