Jaunumi

"Trakulīte sandalīte" pēdējo reizi!

 

SKATĪTĀJU IEVĒRĪBAI!!!  Izrāde tiks filmēta, tādēļ iespējamas nelielas izmaiņas ierastajā skatītāju izvietojumā zālē! 

Svētdien, 13. augustā plkst. 11.00 Latvijas Leļļu teātra Mazajā zālē pēdējo reizi tiks rādīta un no skatītājiem atvadīsies režisores Vijas Blūzmas iestudētā izrāde “Trakulīte sandalīte”. Iestudējums veidots pēc Māras Cielēnas bērnu dzejoļu krājumiem “Trakulīte sandalīte” un “Krupītes kurpītes”, kuros humoristiskā un draiskā intonācijā dzejniece attēlo mazu bērnu ikdienas lielos notikumus, pūliņus un raizes. 2012./2013. gada sezonā šī izrāde tika nominēta Spēlmaņu nakts balvai “Gada izrāde bērniem vai jauniešiem”.

Režisore Vija Blūzma izrāžu veidošanu pašiem mazākajiem skatītājiem no 2 gadu vecuma uzskata par ļoti īpašu un svarīgu segmentu: “Šīs izrādes, kas domātas mazuļiem, jāveido ļoti gudri, paturot prātā divgadnieku uztveres specifiku. Lai noturētu mazā uzmanību un palīdzētu izsekot līdzi visam notiekošajam, izrādē jābūvē pēc citiem principiem, nekā, piemēram, pirmsskolas vecuma bērniem. Māras Cielēnas dzejolīši tam ir ļoti piemēroti – tie ir vienkārši, skaidri, tajā pašā laikā ar bērna cienīgu vieglumu un fantāziju tver notiekošo, kas ir ļoti pateicīgs materiāls teātrim. Šie dzejoļi ir tādi kā bērni – neparedzami, mazliet jocīgi, tajā pašā laikā gudri, ataino bērnu ikdienas ķibeles, notikumus un nenotikumus. Katrā ziņā – tie ir ļoti simpātiski.”

“Maziem bērniem vienkārši tā gadās. Viņi mēdz pazaudēt cepurīti, pazaudēt cimdiņus, viņi mēdz ļoti cītīgi pogāties, bet tā arī neaizpogāties. Mēs šīs lietas neuztveram kā rājienu, ārprāts, kā tev sanāca, jo bērniem ir attaisnojums. Viņiem ir viens attaisnojums – viņiem tā gadās!” par izrādes noskaņu stāsta aktieris Edgars Kaufelds.

 

Atpakaļ

Mēs izmantojam savas un trešo pušu sīkdatnes, lai uzzinātu, kā jūs izmantojat mūsu mājaslapu un nodrošinātu mājaslapas funkcionalitāti. Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu” vai noraidīt, noklikšķinot uz pogas “Nepiekrītu”.

Noklikšķinot uz pogas “Nepiekrītu”, tiks izmantotas tikai funkcionālās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību.