Jaunumi

Latvijas Leļļu teātra aktrisei Silvijai Biterei piešķirta mūža stipendija!

Latvijas Leļļu teātris īsi pirms Ziemassvētkiem saņēmis priecīgus jaunumus – Valsts Kultūrkapitāla fonds piešķīris aktrisei Silvijai Biterei mūža stipendiju.

Latvijas Leļļu teātris īsi pirms Ziemassvētkiem saņēmis priecīgus jaunumus – Valsts Kultūrkapitāla fonds piešķīris aktrisei Silvijai Biterei mūža stipendiju. 

2017. gadā apritēs 50 gadi, kopš Latvijas Leļļu teātra aktieru trupā strādā Silvija Bitere – aktrise, kuras seju un balsi atpazīst teātra un TV skatītāji daudzās paaudzēs. Viņas nospēlēto lomu skaits ir iespaidīgs – nu jau vairāk nekā 100.

Silvija Bitere absolvējusi Rīgas kultūras un izglītības darbinieku tehnikumu, kā arī J. Vītola Latvijas valsts konservatorijas Teātra fakultāti. 1967. gadā Silvija Bitere sākusi darba gaitas (toreizējā) Valsts Leļļu teātrī. Daudzo darba gadu gaitā viņa sevi parādījusi un vēl joprojām turpina apliecināt kā aktrisi ar plašu ampluā, vienlīdz spēcīgi iedzīvinot gan lirisko tēlu, gan komisko varoņu lelles. Aktrises balsī runā arī daudzu animācijas filmu varoņi un lielu daļu mūža viņa bijusi cieši saistīta arī ar televīziju - piedalījusies populārajos bērnu raidījumos “Kling, klang esam klāt”, “Reiz runcis Renārs”, “Kraukļa krājumi” u.c.

Silvija Bitere nominēta Latvijas profesionālo aktieru asociācijas balvai “Āksta cepure” 2008. un 2009. gadā.

Atpakaļ

Mēs izmantojam savas un trešo pušu sīkdatnes, lai uzzinātu, kā jūs izmantojat mūsu mājaslapu un nodrošinātu mājaslapas funkcionalitāti. Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu” vai noraidīt, noklikšķinot uz pogas “Nepiekrītu”.

Noklikšķinot uz pogas “Nepiekrītu”, tiks izmantotas tikai funkcionālās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību.