Jaunumi

Leļļu teātrī būs skatāmas bērnu darinātās lelles A. Burova konkursam

Laikā no 9. aprīļa līdz 10. maijam Latvijas Leļļu teātrī izrāžu norises dienās būs skatāmas bērnu un jauniešu veidotās lelles konkursam "Kikerigū!", kas veltīts A. Burova atcerei.

Laikā no 9. aprīļa līdz 10. maijam Latvijas Leļļu teātrī izrāžu norises dienās būs skatāmas bērnu un jauniešu veidotās lelles konkursam "Kikerigū!", kas veltīts A. Burova atcerei.

Leļļu teātra apmeklētājiem būs iespēja ne tikai aplūkot konkursam iesūtīto leļļu izstādi, bet līdz 19. aprīlim ikviens  varēs arī nodot savu balsi par skaistāko un interesantāko konkursa "Kikerigū!" lelli. Šis balsojums noteiks skatītāju balvas laureātu. Paralēli darbus izvērtēs arī profesionāļu žūrija - māksliniece Ieva Romanova, kinorežisore Lūcija Ločmele, leļļu ainimācijas režisori Dace Rīdūze un Māris Brinkmanis.

Latvijas Kinematogrāfistu savienības rīkotajam konkursam kopumā iesniegtas vairāk nekā 40 bērnu veidotās animācijas filmas un gandrīz 100 pašu darinātās lelles, ko veidojuši apmēram 200 dalībnieki no Ventspils, Straupes, Cēsīm, Staiceles, Garkalnes, Mālpils, Jūrmalas, Rīgas un citām pilsētām. 

Visiem dalībniekiem būs iespēja satikties konkursa noslēguma pasākumā 20.aprīlī Latvijas Leļļu teātrī, kad tiks sumināti veiksmīgākie. Balvā visiem konkursa dalībniekiem būs izrāde "Joka pēc alfabēts" savukārt ar saldumiem iepriecinās a/s Laima.

29.aprīlī sagaidīsim latviešu leļļu filmu pamatlicēja Arnolda Burova simtgadi. Ar Latvijas Leļļu teātri bijis cieši saistīts A.Burova radošais mūžs – te tapušas daudzas viņa veidotās leļļu izrādes bērniem. 

Pasākumu atbalsta:

Rīgas Dome; Valsts Kultūrkapitāla Fonds; Filmu studija "Animācijas Brigāde";

a/s Laima; "Leļļu māja" Vestienā; Latvijas leļļu teātris; AO STUDIO

Mājas lapa: http://animacijasbrigade.jimdo.com/konkurss-kikerig%C5%AB/

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Film-Studio-Animacijas-Brigade-Ltd/191589714309444

 

Atpakaļ

Mēs izmantojam savas un trešo pušu sīkdatnes, lai uzzinātu, kā jūs izmantojat mūsu mājaslapu un nodrošinātu mājaslapas funkcionalitāti. Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu” vai noraidīt, noklikšķinot uz pogas “Nepiekrītu”.

Noklikšķinot uz pogas “Nepiekrītu”, tiks izmantotas tikai funkcionālās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību.