Jaunumi

Izdota Latvijas Leļļu teātra Pirmizrāžu hronoloģija 1944 – 2014

Apgāds „Zinātne” laidis klajā teātra vēsturnieka Alda Linē sastādīto Latvijas Leļļu teātra Pirmizrāžu hronoloģiju, kas aptver iestudējumus no teātra pirmsākumiem 1944. gadā līdz pat mūsdienām.

Apgāds „Zinātne” laidis klajā teātra vēsturnieka Alda Linē sastādīto Latvijas Leļļu teātra Pirmizrāžu hronoloģiju, kas aptver iestudējumus no teātra pirmsākumiem 1944. gadā līdz pat mūsdienām.

Latvijas Leļļu teātris šogad atzīmē savu 70. dzimšanas dienu, kam veltīti vairāki ārpusrepertuāra pasākumi: lekciju cikls par teātra vēsturi, ceļojošā leļļu izstāde, izrāžu mūzikas CD, kā arī Pirmizrāžu hronoloģijas izdošana. Vienotās hronoloģijas tapšana ir viens no būtiskākajiem jubilejas sezonas projektiem - pirmo reizi radīts uzziņas avots, kas ļauj sistemātiski iepazīties ar Latvijas leļļu teātra vēsturi.

Šāda veida iestudējumu uzskaitījuma sastādīšana ir garš un darbietilpīgs process, jo ziņas par visām Latvijas leļļu teātrī iestudētajām izrādēm līdz šim nebija atrodamas vienkopus. Teātra vēsturē bijuši vairāki periodi, kad izrāžu reģistrēšanai un arhivēšanai dažādu objektīvu apstākļu dēļ tika pievērsta mazāka uzmanība, līdz ar to, veidojot hronoloģiju, Aldis Linē izpētījis dažādu publisko un privāto arhīvu krājumus, kā arī iztaujājis teātra vecākās paaudzes māksliniekus un viņu radiniekus.

Latvijas Leļļu teātra hronoloģiju būs iespējams iegādāties grāmatnīcā „Valters un Rapa”, Jāņa Rozes veikalu tīklā visā Latvijā, kā arī grāmatu bāzē „Latvijas grāmata”. Hronoloģijas eksemplāri tiks piešķirti arī 32 reģionu galvenajām bibliotēkām Latvijā.

Atpakaļ

Mēs izmantojam savas un trešo pušu sīkdatnes, lai uzzinātu, kā jūs izmantojat mūsu mājaslapu un nodrošinātu mājaslapas funkcionalitāti. Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu” vai noraidīt, noklikšķinot uz pogas “Nepiekrītu”.

Noklikšķinot uz pogas “Nepiekrītu”, tiks izmantotas tikai funkcionālās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību.