Jurijs Luniks

Jurijs dzimis Ukrainas pilsētā Ļvovā, audzis Latvijā. Uzreiz pēc skolas beigšanas ir paspējis gan pastrādāt rūpnīcā, gan pamācīties RTU, bet aktiera profesijā nokļuvis, kā pats saka - likumsakarīgas nejaušības rezultātā. Beidzis Jaroslavļas Valsts teātra institūta (Krievija) neklātienes nodaļu, ir diplomēts dramatiskā teātra aktieris un režisors. Ar lellēm iepazinās, kad sāka strādāt Latvijas Leļļu teātrī un pateicoties kolēģu atsaucībai un zināšanām, vēl aizvien mācās lelli vadīt, saprast un mīlēt. 
2021. gadā Jurijs debitēja Latvijas Leļļu teātrī kā režisors, iestudējot izrādi "Gudrā sunīte Soņa" gan krievu, gan latviešu valodās. Jurijs mīl skatītājus un gaida pirmizrādes.

Izrāde "Neglītais pīlēns"(krievu valodā), kurā Jurijs spēlēja Andersenu, ieguva "Spēlmaņu nakts 2014 / 2015" balvu kategorijā "Gada izrāde bērniem vai jauniešiem".

Latvijas Leļļu teātra aktieris kopš 2014. gada.

Lomas

Omara Haijāma pēctecis:
Bez morāles. Ar lellēm
Kukulītis:
Bez morāles. Ar lellēm
Neliela auguma dziedātājs:
Bez morāles. Ar lellēm

Mēs izmantojam savas un trešo pušu sīkdatnes, lai uzzinātu, kā jūs izmantojat mūsu mājaslapu un nodrošinātu mājaslapas funkcionalitāti. Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu” vai noraidīt, noklikšķinot uz pogas “Nepiekrītu”.

Noklikšķinot uz pogas “Nepiekrītu”, tiks izmantotas tikai funkcionālās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību.