Jaunumi

„Snaudošā pūķa pasaka” atlasīta dalībai festivālā Polijā

Šorīt Latvijas Leļļu teātra izrādes „Snaudošā pūķa pasaka” aktieri devušies uz Lomžu (Polija), lai piedalītos 27. Starptautiskajā teātru festivālā VALISE. Tieši mūsu izrādei rīt, 11. jūnijā būs gods atklāt festivāla programmu.

Šorīt Latvijas Leļļu teātra izrādes „Snaudošā pūķa pasaka” aktieri devušies uz Lomžu (Polija), lai piedalītos 27. Starptautiskajā teātru festivālā VALISE. Tieši mūsu izrādei rīt, 11. jūnijā būs gods atklāt festivāla programmu.

Latvijas Leļļu teātra izrāde “Snaudošā pūķa pasaka” ieguva iespēju kļūt par vienu no 20 festivāla programmas izrādēm sīvā - 111 izrāžu konkurencē. Piedalīšanās tālākā konkursā sniedz iespēju saņemt apbalvojumus dažādās nominācijās (Grand Prix, Labākais režisors, Labākā scenogrāfija, Labākā mūzika, Labākais aktieris/aktrise u.c.). Latvijas Leļļu teātra uzstāšanās notiks rīt, 11. jūnijā plkst. 10.30 Lomžas Leļļu un aktieru teātrī.
 
Režisores Nadeždas Aleksejevas (Novgoroda) iestudējums savu pirmizrādi piedzīvoja 2011. gadā un tajā lomās redzami aktieri Lienīte Osipova, Anrijs Sirmais, Miķelis Žideļūns un Artūrs Putniņš. 2012. gadā izrāde ieguva 2.vietu Trešajā Starptautiskajā leļļu teātru festivālā "Eurofest 2012" Slupskā (Polijā).
 
Oriģinālajā papīra leļļu tehnikā veidotā izrāde „Snaudošā pūķa pasaka” stāsta par mazu japāņu puisēnu - īkstīti, kurš dodas pasaulē, lai kļūtu liels. Izrādās, kļūstot par cirka zvaigzni un pelnot daudz naudas, tas neizdodas - lielums slēpjas attieksmē pret pasauli. Tikai tad, kad mazais zēns apjauš draudzības, izpalīdzības un nesavtības neizmērojamo vērtību, viņš iemanto patieso - sirds lielumu.
 
Polija jau sen ir viena no formas teātra (tai skaitā leļļu teātra) radošo meklējumu un avangarda lielvalstīm Eiropā. Savas bagātās kultūras un teātra tradīciju dēļ tā ir daudz labu un iedvesmojošu festivālu mājvieta, kuros satiekas un radošajām domām apmainās teātri no visas Eiropas. VALISE ir viens no šādiem festivāliem, orientēts formas meklējumos un leļļu teātra elementu sintēzē ar citiem teātra/mākslas veidiem, kurš savas pastāvēšanas garajā vēsturē iemantojis stabilu reputāciju un atpazīstamību. 27. Starptautiskais teātru festivāls VALISE šogad notiks laikā no 10. līdz 14. jūnijam. Festivāla pastāvēšanas laikā tajā viesojušies teātri no vairāk nekā 300 valstīm – gan Eiropas, gan Āzijas, Amerikas u.c.
Atpakaļ

Mēs izmantojam savas un trešo pušu sīkdatnes, lai uzzinātu, kā jūs izmantojat mūsu mājaslapu un nodrošinātu mājaslapas funkcionalitāti. Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu” vai noraidīt, noklikšķinot uz pogas “Nepiekrītu”.

Noklikšķinot uz pogas “Nepiekrītu”, tiks izmantotas tikai funkcionālās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību.