Jaunumi

Jauna vakara pasaciņa vismazākajiem - "Eža kažociņš"

No 23. februāra Leļļu teātra muzejā būs skatāma jauna izrāde-vakara pasaciņa vismazākajiem teātra apmeklētājiem - "Eža kažociņš". 

Vakara pasaciņas ir mazās formas viencēliena izrādes mājīgā un noformājā atmosfērā, ko izspēlē viens aktieris. Šīs izrādītes garums ir vien pus stunda, un tā ir lielisks palīgs vecākiem, kuri vēlas pirmo reizi savu atvasi iepazīstināt ar teātra vidi. 

Viens no latviešu izcilākajiem dabas liriķiem, vairāku bērniem veltītu dzejoļu krājumu autoriem, muzikālais, ar smalku humora izjūtu un lieliskām novērošanas spējām apveltītais rakstnieks Vilis Plūdons (īstajā vārdā Vilis Lejnieks) 1921. gadā saraksta poēmu Eža kažociņš. Poēma rakstīta iedvesmojoties no tautas pasakas un autora vecmāmiņas, kurai bijušas plašas folkloras zināšanas. 1998. gadā teātrī tika radīta mazās zāles izrāde, kas saņēma sezonas Spēlmaņu nakts balvu. Pateicoties skaistajai valodai, lellītēm, mūzikai un mīlestībai pret šo darbu, nolēmām to mazākā formā izstāstīt pašiem jaunākajiem teātra skatītājiem. Tiem, kuru vecāki, iespējams, savulaik redzējuši mazās zāles izrādi.

Pasaku stāsta aktrise Dace Vītola, izrādes režisore Vija Blūzma, mākslinieks Pāvils Šenhofs, komponists - Valts Pūce. 

Biļetes uz izrādi "Eža kažociņš" iespējams iegādāties ŠEIT. Tuvākās izrādes 23. februāris, 8. un 22. marts, 19. aprīlis. 

 

 

Atpakaļ

Mēs izmantojam savas un trešo pušu sīkdatnes, lai uzzinātu, kā jūs izmantojat mūsu mājaslapu un nodrošinātu mājaslapas funkcionalitāti. Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu” vai noraidīt, noklikšķinot uz pogas “Nepiekrītu”.

Noklikšķinot uz pogas “Nepiekrītu”, tiks izmantotas tikai funkcionālās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību.