Pēc V. Šekspīra lugas motīviem

Romeo un Džuljeta

16+LV
1h 30min  / 1 cēliens
Lielā zāle

Par izrādi

Pirmizrāde: 27.04.2018.

Izrāde pieaugušajiem un jauniešiem. “Romeo un Džuljeta” ir viesrežisora Dāvida Džovanzanas (Somija) mūsdienīgs skatījums uz sarežģīto un trauslo posmu cilvēka dzīvē, ko sauc par pieaugšanu. Laiku, kad bez brieduma un pieredzes jātiek galā ar emocijām un izaicinājumiem, kas pārsniedz jebko līdz šim piedzīvoto. Multimediāls, vizuāli iespaidīgs skatuves stāsts par mēģinājumu atrast savu vietu iepriekšējo paaudžu izveidotajā pasaulē, kamēr paša spēkos vēl nav neko tajā mainīt, iepazīstot vilšanos, dusmas un cerības, ko nes līdzi ieiešana pieauguša cilvēka realitātē.

Izrāde tika nominēta "Spēlmaņu nakts 2017/2018" balvai kategorijā "Gada izrāde pusaudžiem"!

Izrādes māksliniece Austra Hauks ieguvusi "Spēlmaņu nakts 2017/2018" balvu "Gada video māksliniece".

“Mēs vēlamies izmantot Šekspīra lugā esošo konfliktu un spriedzi, bet pielāgot to mūsdienu sabiedrībai, mūsdienu realitātei. Mērķis nav norādīt – kurš ir sliktais un kurš labais, bet vienkārši parādīt to, cik grūti ir komunicēt un veidot dialogu. Jau pēc pirmās mēģinājumu nedēļas ir redzams, ka izrāde būs estētiski ļoti skaista. Skatītājam tā būs ļoti iespaidīga pieredze. Mana pirmā izglītība ir gleznošana, tādēļ man ir ļoti vizuāla pieeja skatuvei. Man ir ļoti svarīgi, lai emocijas tiktu izteiktas arī caur kompozīciju, un kopā ar lellēm izrādei rodas gandrīz maģiska dimensija. Šo problemātisko un tumšo tēmu apvienojot ar ļoti poētisku pieeju, mēs skatītājiem vēlamies radīt ļoti spēcīgu pieredzi. Mēs esam nedaudz skarbi, taču tāda ir pusaudžu realitāte,” stāsta izrādes režisors Dāvids Džovanzana.

Režisors Dāvids Džovanzana (Davide Giovanzana) ir masku un fiziskā teātra ansambļa “Teatteri Metamorfoosi” izveidotājs Somijā, delartiskās komēdijas meistarklašu vadītājs, teātra vēstures un teorijas pasniedzējs. 2007. gadā viņš ar Latvijas Kultūras akadēmijas režijas 4. kursa studentiem iestudēja Viljama Šekspīra lugā balstīto izrādi “Simbelīns”. 2008. gadā Džovanzana iestudēja izrādi “Mandragora” Rīgas Krievu teātrī. Savukārt 2009. gadā viņa vadībā tika veidota izrāde “Latvia for sale” pēc Šekspīra traģēdijas “Karalis Līrs” motīviem, kurā piedalījās 48 LKA topošie skatuves mākslinieki. Trešo reizi Džovanzana tikās ar Latvijas Kultūras akadēmijas topošajiem aktieriem 2016. gadā, kad strādāja pie iestudējuma “Ričards III. Aklā zarna” (pēc V. Šekspīra lugas “Ričards III” motīviem) festivāla “Patriarha Rudens” ietvaros. Dāvids Džovanzana ir viens no septiņiem Latvijas Kultūras akadēmijas goda profesoriem. 

Radošā komanda

Režisors:
Dāvids Džovanzana
Režisora asistents:
Kārlis Krūmiņš
Māksliniece, scenogrāfe:
Austra Hauks
Mākslinieces asistentes:
Vita Radziņa, Paulīne Kalniņa, Līga Zepa
Komponisti:
Toms Auniņš
Gaismu mākslinieks:
Uldis Andersons

Lomās

Džuljeta:
Dana Avotiņa-Lāce
Romāns:
Miķelis Žideļūns
Romāna mamma:
Arnita Jaunzeme
Džuljetas mamma:
Baiba Vanaga
Skolotājs, psihoterapeits, brālēns:
Ģirts Šolis
Lauris:
Edgars Kaufelds
Mareks:
Pēteris Galviņš
Tibalds:
Artūrs Putniņš
Patriks:
Anrijs Sirmais
Nora:
Santa Didžus
Meitene:
Evelīna Lita Krūmiņa vai Ūna Maizīte
Puisis:
Marks Žubulis vai Emīls Jauja

Atsauksmes

Ilze

Paldies par izrādi! "Spēcīgs" darbs. Man un četrpadsmitgadīgajai meitai patika, lai gan bijām noskaņojušās uz Šekspīriskāku versiju. Negaidiet Šekspīru! No klasiskās "Romeo un Džuljeta" versijas, manuprāt, izrādē nav gandrīz nekā. Cienījamie skolotāji un vecāki! "Nestiepiet" jauniešus uz šo izrādi ar "varu". Šī izrāde ir jauniešiem(un pieaugušajiem), kuri grib domāt un pārdomāt, analizēt.

Tava atsauksme

* Ja atsauksme neatbilst vispārpieņemtām normām, Leļļu teātris ir tiesīgs to nepublicēt

Personas datu pārzinis - VSIA "Latvijas Leļļu teātris", reģ.nr. 40003782984, adrese: Kr.Barona iela 16/18, Rīga, LV-1050;
Kontaktinformācija: e-pasta adrese: info@lelluteatris.lv, tālrunis + 371 67285418

Atsauksme iesūtīta!

Mēs izmantojam savas un trešo pušu sīkdatnes, lai uzzinātu, kā jūs izmantojat mūsu mājaslapu un nodrošinātu mājaslapas funkcionalitāti. Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu” vai noraidīt, noklikšķinot uz pogas “Nepiekrītu”.

Noklikšķinot uz pogas “Nepiekrītu”, tiks izmantotas tikai funkcionālās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību.