Vilis Plūdons

Vakara pasaciņa. Eža kažociņš

4+LV
Leļļu teātra muzejs

Par izrādi

Pirmizrāde: 23.02.2018.

Viens no latviešu izcilākajiem dabas liriķiem, vairāku bērniem veltītu dzejoļu krājumu autoriem, muzikālais, ar smalku humora izjūtu un lieliskām novērošanas spējām apveltītais rakstnieks Vilis Plūdons (īstajā vārdā Vilis Lejnieks) 1921. gadā saraksta poēmu Eža kažociņš. Poēma rakstīta iedvesmojoties no tautas pasakas un autora vecmāmiņas, kurai bijušas plašas folkloras zināšanas. 1998. gadā teātrī tika radīta mazās zāles izrāde, kas saņēma sezonas Spēlmaņu nakts balvu. Pateicoties skaistajai valodai, lellītēm, mūzikai un mīlestībai pret šo darbu, nolēmām to mazākā formā izstāstīt teātra skatītājiem no 4 gadu vecuma. Tiem, kuru vecāki, iespējams, savulaik redzējuši mazās zāles izrādi.

Bērni, uzklausieties nu:
Stāstīšu jums pasaku!
Kad vēl kliņģerlietiņš lija,
Vīrs ar savu sievu bija...


Uzmanību: Ejot muzeja telpā, visiem skatītājiem jānovelk apavi!

Radošā komanda

Režisore:
Vija Blūzma
Mākslinieks:
Pāvils Šenhofs
Komponists:
Valts Pūce

Lomās

Pasaciņu stāsta:
Dace Vītola

Atsauksmes

Ilze

Uz izrādi biju ar 2 trīsgadniecēm, kurām bezgala patika un bija ļoti interesanti, viela ilgām un garām pārrunām. Neesmu pārliecināta, ka tik pat lielu sajūsmu izrāde radītu bērniem vecumā 4+, bet pieņemu, ka bērni ir dažādi. Absolūti skaidrs tomēr, ka izrāde nav paredzēta bērniem kategorijā 1+, lai cik vilinošs nešķistu izrādes garums, jaukā pasaka un tas, ka izrādes laikā netiek slēgta ārā gaisma. Atkal jau - bērni droši vien ir dažādi, bet, ja mazulis nav gatavs tās 30 minūtes klusiņām pasēdēt mammai klēpī, pirms nākšanas var mēģināt iztēloties, cik viegli vai grūti pasakā iejusties būs citiem mazajiem skatītājiem, kamēr mazulis mēģinās stāties kontaktos ar lellēm utt. Tieši par izrādi runājot - tā ir tiešām jauka pasaka, diezgan daudz iespēju bērniem līdzdarboties, skaista mūžika, mīļas lellītes un vēl pat lapiņa ar pasakā lietoto vecvārdu skaidrojumu līdzņemšanai. P.S. Vērts ņemt vērā, ka pie ieejas būš jāatstāj apavi.

Tava atsauksme

* Ja atsauksme neatbilst vispārpieņemtām normām, Leļļu teātris ir tiesīgs to nepublicēt

Personas datu pārzinis - VSIA "Latvijas Leļļu teātris", reģ.nr. 40003782984, adrese: Kr.Barona iela 16/18, Rīga, LV-1050;
Kontaktinformācija: e-pasta adrese: info@lelluteatris.lv, tālrunis + 371 67285418

Atsauksme iesūtīta!

Mēs izmantojam savas un trešo pušu sīkdatnes, lai uzzinātu, kā jūs izmantojat mūsu mājaslapu un nodrošinātu mājaslapas funkcionalitāti. Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu” vai noraidīt, noklikšķinot uz pogas “Nepiekrītu”.

Noklikšķinot uz pogas “Nepiekrītu”, tiks izmantotas tikai funkcionālās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību.