Žanis Grīva

Pasaka par Diegabiksi

2+LV
1h 10min  / 2 cēlieni
Mazā zāle
16,00 EUR

Tuvākās izrādes

Izpārdots
Izpārdots

Par izrādi

Dramatizējums: Māra Koristina skatuves versija
Pirmizrāde: 25.02.2018.

Mazais bruņurupucēns Diegabiksis, bravūrīgi un viszinoši dodoties pasaulē, cer atrast lielo laimi. Vēlams tādu, kuras iegūšanai nav īpaši jānopūlas, jo bezrūpīga dzīve mazajam ceļa gājējam šķiet daudz vilinošāka. Taču ceļotāja gaitās Diegabiksim nāksies sastapties ar neparedzētām grūtībām un noskaidrot, vai bez darba un pūlēm maz ir iespējams sasniegt to, ko vēlies. Muzikālā un sirsnīgā izrādē šim pašizaugsmes ceļam aicināti pievienoties bērni no 2 gadu vecuma. 

Radošā komanda

Režisors:
Māris Koristins
Māksliniece:
Anita Znutiņa-Šēve
Komponists:
Silvestrs Zemgals
Dziesmu teksti:
Daina Strelēvica
Gaismu mākslinieks:
Uldis Andersons

Video

Pirmizrāde Leļļu teātrī - “Pasaka par Diegabiksi”

Atsauksmes

Emils

Forša pasaka leļļu

Inese

Izrāde nepatika ne man, ne bērnam. Tā nav izrāde 2+ vecumam kā norādīts. Daudz par skaļu, tēli ir biedējoši, strauji. Pat lielie bērni no pirmajām rindām redzot kalnu vai čūsku griezās atpakaļ un teica, ka ir bail. Zaļā gaisma, kas lielākoties spīdēja uz skatuves atgādināja naktsklubu. Atklāti sakot biju bez vārdiem. Aizgājām pēc pirmā cēliena. Lai novērtētu labu izrādi, gan jau, ka jāredz arī sliktas, bet žēl iztērētā nauda un laiks.

Inta

Jauka izrāde, kuru skatīties visai ģimenei kopā un izdzīvot visus Diegabikša piedzīvojumus. Pēc izrādes vēl ilgi dungojām un dziedājām Diegabikša skanīgo dziesmiņu!

Inga

Nu jau ar otro mazbērnu ejot cauri visam repertuāram, varu teikt, ka, manuprāt, jaukākā izrāde mazajiem. Aktieri ar lielu mīlestību izvada mazo knisli Diegabiksi pa visām viņa laimes meklējumu epizodēm. Mazmeitiņa juta līdzi, pārdzīvoja, smējās balsī. Pēc izrādes ir būtiskas lietas, ko pārrunāt ar mazo skatītāju. Paldies!

Anda

Nesaprotu, kāpēc šai brīnišķīgajai izrādei nav nevienas atsauksmes. Izrāde mums ļoti patika! Burvīga, krāsaina scenogrāfija, izrādē liela nozīme ir mūzikai, kas kopējo noskaņu perfekti paspilgtina, lieliski aktieri. Varu teikt tikai labāko, jo tā ir viena no mīļākajām Leļļu teātrī redzētajām izrādēm.

Kristīne Gema

Labdien! Četrgadniekam izrāde patika un tas noteikti ir galvenais, tomēr teātra apmeklējums kopumā šoreiz lika vilties. Diemžēl neizdevās ģimeniski izbaudīt visiem kopā izrādi, jo mazajā zālē ir savi noteikumi, par kuriem biļetes iegādājoties (33 EUR par 3 biļetēm), neviens netiek informēts. Pirmajās 2 rindās ir aicināti apsēsties bērni, bērni kopā ar vecākiem var apsēstes sākot no 3.rindas. Savukārt, ja bērns vēlas sēdēt 2.rindā, tad vecākiem jāiet uz zāles aizmuguri sēdēt atseviķi, lai vecāki, kuri sēž kopā ar bērniem 3.rindā, varētu sēdēt kopā ar saviem bērniem. Bija neiespējami ieskaidrot četrgadniekam, kurš nav pieradis viens pats sēdēt kaut kur projām, kāpēc bērns nevar sēdēt 2.rindā, bet vecāki tam aiz muguras 3.rindā. Diemžēl arī biļešu kontrolieris neizrādīja ne mazāko sapratni pret argumentiem, ka bērns ir mazs un nesaprot šo kārtību. Sanāk, ka tie bērni, kuri sēž 3.rindā blakus vecākiem, aizņemot vienādu vietu skaitu, ir kaut kādā ziņā privileģētāki,(drīkst sēdēt kopā ar vecākiem), kā mazs bērns, kurš vēlas sēdēt kopā ar citiem bērniem, tomēr arī vēlas būt blakus saviem vecākiem? Rezultātā visi kopā nevarējām sēdēt un ģimeniski baudīt izrādi, kā tas bija iecerēts. Tā vietā bija jāizbauda negatīvas emocijas pēc biļešu kontroliera vairākkārtīgiem aizrādījumiem par noteikumiem. Lieki piebilst, ja tad, kad izrāde sākās, pirmās 2 rindas ar bērniem bija aizpildītas tikai par kādiem 60-70%, tātad vietas pietika visiem un bija iespēja izrādīt elastību un sapratni pret saviem klientiem. Diemžēl šādas vēlmes teātra personālam nebija, jo būtiska ir nevis klientu apmierinātība, bet gan noteikumi. Papildus šim izrādes laikā bija jāvēro, kā biļešu kontrolieris atļāvās kušināt bērnus, kuri sēdēja kopā ar vecakiem un komentēja izrādi. Vai tiešām izrādes leļļu teātrī ir paredzētas bērniem, lai tie nejusti līdzi izrādes varoņiem, nekādā veidā nepaužot emocijas, jo atkal jau laikam ir noteikumi!? Ar cieņu, Kristīne Gema

Tava atsauksme

* Ja atsauksme neatbilst vispārpieņemtām normām, Leļļu teātris ir tiesīgs to nepublicēt

Personas datu pārzinis - VSIA "Latvijas Leļļu teātris", reģ.nr. 40003782984, adrese: Kr.Barona iela 16/18, Rīga, LV-1050;
Kontaktinformācija: e-pasta adrese: info@lelluteatris.lv, tālrunis + 371 67285418

Atsauksme iesūtīta!

Publikācijas

I. Strenga. Pirmizrāde Leļļu teātrī - “Pasaka par Diegabiksi”. // Rīta Panorāma. LTV1, 22.02.2018

Mēs izmantojam savas un trešo pušu sīkdatnes, lai uzzinātu, kā jūs izmantojat mūsu mājaslapu un nodrošinātu mājaslapas funkcionalitāti. Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu” vai noraidīt, noklikšķinot uz pogas “Nepiekrītu”.

Noklikšķinot uz pogas “Nepiekrītu”, tiks izmantotas tikai funkcionālās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību.