Jaunumi

Leļļu teātris uzsāk 74. sezonu - gaidāmi neparasti iestudējumi gan bērniem, gan pieaugušajiem

             

                1. augustā Latvijas Leļļu teātra Lielajā zālē direktors Vilnis Beķeris un mākslinieciskais vadītājs Ģirts Šolis sveica kolektīvu ar sezonas atklāšanu un pauda pārliecību, ka šī sezona nesīs daudz interesantu izaicinājumu gan mākslinieciskajam, gan tehniskajam, gan administratīvajam personālam. Jaunajā sezonā paredzēti vismaz 11 jauniestudējumu abās teātra trupās, repertuāru papildinot gan ar teātra štata režisoru, gan pašmāju un ārzemju viesrežisoru darbiem.

                Teātra galvenais režisors par jauno sezonu saka: “Mums priekšā ir gana dinamisks darba cēliens, īpaši sezonas pirmajā pusē. Jau 2. augustā sākas mēģinājumi pie 3 jaunām izrādēm, kuru pirmizrādes paredzētas septembrī un oktobrī. Pats strādāju pie latviešu autores Evijas Gulbes zināmas bērnu grāmatas “Koko un Riko” iestudējuma, kam pirmizrāde gaidāma 10. septembrī. Visu neatklāšu, bet varu tikai pačukstēt, ka šajā izrādē ļoti liela loma būs visai neparastiem ritma instrumentiem, vecākiem jārēķinās, ka bērni arī mājās pēc izrādes apmeklēšanas varētu nebūt gluži klusi. Mana kursabiedrene Laura Čaupale sāks darbu pie Eno Rauda darba “Naksitrallīši”, kam pirmizrāde paredzēta 6. oktobrī – viņai tā būs debija Leļļu teātrī. Savukārt krievu trupa sezonu uzsāks ar Antuāna de Sent-Ekziperī pasaules literatūras pērles “Mazais princis” iestudējumu Vijas Blūzmas režijā.

                Tas ir tikai sezonas sākums. Ar nepacietību gaidām arī divus ļoti neparastus iestudējumus pieaugušo un jauniešu auditorijai – nīderlandiešu režisora Dudas Paivas iestudēto “Zelta zirgu” un šveiciešu režisora Dāvida Džovanzanas veidoto “Romeo un Džuljeta”, kas noteikti nebūs klasiskas šo darbu interpretācijas. Tā kā darba mums netrūks, aktieri būs noslogoti, savukārt skatītājus gaida daudz kas jauns un interesants.”

                Teātrī vēl pēdējās dienas rit intensīvi remontdarbi, jo no 5. augusta, kad durvis tiks vērtas arī skatītājiem, jaunā veidolā tos sagaidīs 1. stāva telpas. Teātra garderobes un tualešu daļa vasarā piedzīvojusi pamatīgas pārvērtības, kļūstot gan vizuāli, gan funkcionāli patīkamākas mazajiem un lielajiem skatītājiem. Telpu tehnisko un vizuālo risinājumu veidojis dizaina birojs H2E un dizainere Ingūna Elere. 

Atpakaļ

Mēs izmantojam savas un trešo pušu sīkdatnes, lai uzzinātu, kā jūs izmantojat mūsu mājaslapu un nodrošinātu mājaslapas funkcionalitāti. Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu” vai noraidīt, noklikšķinot uz pogas “Nepiekrītu”.

Noklikšķinot uz pogas “Nepiekrītu”, tiks izmantotas tikai funkcionālās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību.