Antuāns de Sent-Ekziperī

Mazais princis

6+LV
50min  / 1 cēliens
Kamīnzāle (Rīgas Latviešu biedrības namā)

Par izrādi

Dramatizējums: Vijas Blūzmas skatuves versija
Pirmizrāde: 23.09.2016.

Skaistais un gudrais stāsts, kas atzīts par 20. gadsimta labāko franču literatūras sasniegumu, pie skatītājiem nonāks smilšu animācijas tehnikā divu aktieru izpildījumā.

Bērnībā viss ir atklājums. Tik bieži vecākiem nākas atbildēt uz jautājumu “Kas tas ir?” vai “Ko tas nozīmē?”. Lielos dzīves jautājumus, ko pieaugušais sev jau noformulējis, bērns vēl tikai iepazīst, neatlaidīgi jautājot un lūdzot būt par pavadoni šajā sarežģītajā un vienlaikus aizraujošajā ceļā.

Izrāde aicina kopā ar mazo princi vēlreiz doties izziņas un atklāsmju ceļojumā, no jauna iepazīstot ne tik daudz pasauli ap mums, cik vienam otru. 

Režisore Vija Blūzma stāsta: “Pats fascinējošākais ir tas, ka izrādes radīšana notiek konkrētajā brīdī. Skatītāju acu priekšā aktieris strādā ar smiltīm, un var ieraudzīt to brīnumu, kā top pasaka, vesela pasaule, kā tā mainās. Visinteresantākais man šajā materiālā, šajā brīnišķīgajā klasiskajā stāstā par mazo princi šķiet pats mazais princis. Viņš atklāj pasauli un sevi caur cilvēkiem, caur piedzīvojumiem, caur notikumiem, tajā pašā laikā citi atklāj sevi caur viņu. Mazais princis ir kā bērns, kurš ļoti alkst izzināt šo pasauli, saprast, kā tā darbojas, kāpēc viss notiek tieši tā un ne citādi. Un ar savu bērna skatījumu viņš uz to visu paskatās daudz skaidrāk, daudz godīgāk. Tieši tāpat, kā bērni gribētu, lai mēs atbildētu uz viņu jautājumiem – skaidri un godīgi, necenšoties neko piepušķot, uzlabot vai nomaskēt. Būtu lieliski, ja vecāki ar bērnu pirms nākšanas uz teātri grāmatu izlasītu un par to parunātu, tad izrāde varētu būt kā turpinājums šai sarunai.” 

 

Radošā komanda

Režisore:
Vija Blūzma
Māksliniece:
Anita Znutiņa-Šēve
Komponiste:
Ilze Grunte

Video

Mazais princis

Atsauksmes

Signe

Paldies par izrādi! Ideja par smilšu animāciju ir lieliska, bet izrādes potenciāls tomēr līdz galam netiek izmantots, brīnuma sajūta īsti nerodas. Aktieru runasveids pārāk piezemēts, brīžiem neloģiskas intonācijas, izrādes temporitms pieklibo, nepaliek laika atskārsmei. Bērni sāk garlaikoties, lai gan ar maziem uzlabojumiem varētu likt viņu elpai aizrauties. Veiksmi darbā!

Dace

Izrāde bērniem (drīzāk gan pieaugušajiem) noteikti virs 7 vai pat vairāk gadiem. Filozofiski apcerīga, bērniem diez vai piemērota. Doma apslēpta pārāk dziļi. Zālē bija ap + 30 grādiem un tas nepalīdzēja noturēt uzmanību. Man kā pieaugušajam izrāde patika.

Maruta 30.04.2017.

Paldies par neparasto, bet brīnišķīgo izrādi! Laikam jau derētu bērnu vairāk sagatavot šai izrādei... ka sākumā ir lidmašīnas skaņa utt. Manai mazmeitai (bez mēneša 7 gadi) vislabāk patika Planēta ar Karali!

Meja

Izrāde noteikti ir vecākiem bērniem un pieaugušajiem. 6 un 7 gadu veci abi vienā balsī apgalvoja, ka bija garlaicīgi un nevarējuši sagaidīt beigas.

Dana

Iesaku vecākiem apdomāt vai tiešām Jūsu bērns spēj koncentrēties 50 min. Izrādē bija arī mazāki bērni par 6 gadi, kuriem diezgan ātri apnika un teātra darbiniece bija spiesta viņus kušināt un atturēt no vārtīšanās. Šī izrāde ir vecākiem bērniem, noteikti virs 7 gadi vai pat pieaugušajiem.

Dzīle

Paldies par burvīgo izrādes noskaņu ! Vienīgi nobeigumā jēgpilnāk būtu no kofera izņemt nevis neko nesimbolizējošu apelsīnu, bet "Mazā Prinča"grāmatu un , aktieriem apsēžoties uz krēsla, pāršķirstīt un uzaicināt bērnus pārlasīt šo grāmatu, jo izrādē daudz kas netika izstāstīts.

Tava atsauksme

* Ja atsauksme neatbilst vispārpieņemtām normām, Leļļu teātris ir tiesīgs to nepublicēt

Personas datu pārzinis - VSIA "Latvijas Leļļu teātris", reģ.nr. 40003782984, adrese: Kr.Barona iela 16/18, Rīga, LV-1050;
Kontaktinformācija: e-pasta adrese: info@lelluteatris.lv, tālrunis + 371 67285418

Atsauksme iesūtīta!

Publikācijas

I. Lipska. Paspēlēties smiltīs kopā ar Mazo princi. // www.diena.lv, 27.09.2016

B. Kušķe. Leļļu teātrī neierastā žanrā iestudēts "Mazais princis". // www.lsm.lv, 22.09.2016

A. Kaukule. Mazais princis Leļļu teātrī  pasauli izzina smilšu zīmējumos. // www.la.lv, 22.09.2016

I. Strenga. Antuāna de Sent-Ekziperī “Mazais princis “Leļļu teātrī. // Rīta Panorāma. LTV1, 23.09.2016

A. Lesīte. “Mazais Princis” smilšu animācijā. // Kultūras ziņas. LTV1, 23.09.2016

I. Viese-Vigula. Zīmējot smiltīs.Par Vijas Blūzmas izrādi "Mazais princis" Latvijas Leļļu teātrī. // www.satori.lv, 27.10.2016

 

 

Mēs izmantojam savas un trešo pušu sīkdatnes, lai uzzinātu, kā jūs izmantojat mūsu mājaslapu un nodrošinātu mājaslapas funkcionalitāti. Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu” vai noraidīt, noklikšķinot uz pogas “Nepiekrītu”.

Noklikšķinot uz pogas “Nepiekrītu”, tiks izmantotas tikai funkcionālās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību.