Jaunumi

Ar klasi uz teātri izdevīgāk - Leļļu teātrī plašs skolēnu izrāžu klāsts

 

AR KLASI UZ TEĀTRI IZDEVĪGĀK!!!

 

Augot kopā ar skatītāju, Leļļu teātrī pēdējo sezonu laikā ir tapis vairāk nekā 10 izrāžu, kas paredzētas skolas vecuma bērniem.

Lai skolēniem teātra apmeklējumu padarītu pieejamāku, šoruden uz Lielās zāles izrādēm: 

“Emīls un Berlīnes zēni”
“Pinokio”
“Alise Brīnumzemē”
“Kentervilas spoks”
“Pepija”
“Pēdu dzinējs Caps”

teātris izsludinājis īpašu piedāvājumu – nākot ar klasi (vismaz 20 skolēni), 8.-11. rindas vietas iespējams iegādāties par 8.00 eur, pavadošajiem skolotājiem ieeja bez maksas, kā arī iespēja papildus apmeklēt kādu citu Leļļu teātra izrādi.

Grupu biļetes laicīgi jārezervē administrācijā – 67285418

 

 

KO LEĻĻU TEĀTRĪ SKATĪTIES SKOLAS VECUMA BĒRNAM?

 

Piedāvājums ir plašs un daudzveidīgs, atliek vien izvēlēties, kāds mākslinieciskais rokraksts šķiet visinteresantākais. Lai atvieglotu izvēli, piedāvājumā īss kopsavilkums par visām skolēnu izrādēm. 

 

SKOLĒNU IZRĀŽU REPERTUĀRS

Ar pelēku krāsu iezīmētas izrādes, uz kurām attiecas Lielās zāles piedāvājums.  

 

21. oktobris 18:30 Alise Brīnumzemē
22. oktobris 11:00 Двойная Лоттхен
22. oktobris 14:00 Divas Lotiņas
27. okotbris  18:30 Mazais princis
29. oktobris 11:00 Гадкий утенок
29. oktobris 14:00 Neglītais pīlēns
30. oktobris 11:00 Кентервильское привидение
30. oktobris 14:00 Kentervilas spoks
     
3. novembris 18:30 Emīls un Berlīnes zēni
5. novembris
11:00 Pepija Garzeķe
5. novembris
11:00 Двойная Лоттхен
5. novembris 14:00 Divas Lotiņas
5. novembris
15:00 Пеппи Длинныйчулок
6. novembris 11:00 Пиноккио
6. novembris
15:00 Pinokio
11. novembris 18:30 Pēdu dzinējs Caps
12. novembris 11:00 Alise Brīnumzemē
13. novembris 14:00 Mazais princis
19. novembris 11:00 Кентервильское привидение
19. novembris 14:00 Kentervilas spoks
27. novembris 11:00 Путeшествия Гулливера
27. novembris 14:00 Gulivera ceļojumi
     
2. decembris
18:30 Pēdu dzinējs Caps
3. decembris
11:00 Makss un Morics
3. decembris
14:00 Макс и Мориц
4. decembris 15:00 Emīls un Berlīnes zēni
9. decembris 18:30 Meitene ar sērkociņiem
10. decembris 11:00 Gulivera ceļojumi
10. decembris 14:00 Путeшествия Гулливера
16. decembris 18:30 Mazais princis
17. decembris 15:00 Meitene ar sērkociņiem
21. decembris 18:30 Gulivera ceļojumi
25. decembris 11:00 Meitene ar sērkociņiem


 

Ērihs Kestners "EMĪLS UN BERLĪNES ZĒNI"

Ēriha Kestnera "Emīls un Berlīnes zēni" ir brīnišķīga iespēja atgriezties pasaulē, kurā joprojām viss ir iespējams. Pasaulē, kurā pieaugušajiem nemaz nav droši uzticēt visus noslēpumus. Pasaulē, kurā nepazīst nekādus "stāvokļus sabiedrībā" un citas pieaugušo muļķības. Pasaulē, kurā valda citi, nerakstīti likumi. Likumi, kuru pamatā ir īsta draudzība, godīgums, uzticēšanās un drosme, bet nav vietas ļaunprātīgai viltībai, nodevībai, vājumam un ļaunumam.

 

Režisors: Ģirts Šolis
Mākslinieks, scenogrāfs: Reinis Pētersons
Komponists: Kārlis Kazāks

 

Karlo Kollodi "PINOKIO"

Holandiešu režisora Jana Villema van den Bosa “Pinokio” ir visai neparasta versija par labi pazīstamo itāļu pasaku, jo pirmo reizi tās galvenais varonis piedzimis nevis kā koka lelle, bet gan kā... skelets. Citās lellēs – skeletos atpazīsim arī pārējos stāsta varoņus – Džepeto, Runci, Lapsu, Circeni un citus.

Melnbalti grafiskajā izrādē, kurā netrūkst ne dziesmas, ne itāļu commedia dell’arte elementi, ne arī tradicionālie leļļu teātra “brīnumi” (marionetes, priekšmetu “lidināšanās” gaisā u.c.), tomēr vissvarīgākā ir Pinokio pārvērtība par īstu zēnu. Tāpat kā reālajā dzīvē, šajā ceļā galvenais varonis piedzīvo gan briesmas, gan skumjas, gan dažādus smieklīgus pārpratumus.

 

Režisors: Jans Villems van den Boss
Mākslinieks, scenogrāfs: Reinis Pētersons
Komponists: Raimonds Tiguls
Horeogrāfe: Inga Raudinga
 
 
 

Citkārt sevī noslēgtais, klusais un korektais profesors Lūiss Kerols, ar mazo meiteni Alisi braucot laivā pa Temzu, bijis ļoti labā garastāvoklī – smējies, jokojis, aizrautīgi stāstījis pasaku par Alises piedzīvojumiem Brīnumzemē, pats iedvesmodamies no savas izdomas. Tādējādi radies stāsts par to, cik reizēm nesaprotama un vienlaicīgi arī aizraujoša un smieklīga ir mūsu pasaule, raugoties tajā ar bērna acīm.

 

Režisors: Edgars Kaufelds
Māksliniece: Rūta Briede
Scenogrāfe: Liene Pavlovska
Komponists: Jēkabs Nīmanis
 
 
 

Oskars Vailds "KENTERVILAS SPOKS"

Senā angļu pilī mīt lorda Saimona de Kentervila spoks. Naktīs tas mīl pastaigāties pa pils tumšajiem gaiteņiem, baidīt mājkalpotāju, elsot dūmvadā un izmēģināt savas šausminošākās „lomas”. Viss mainās brīdī, kad pili iegādājas draudzīga amerikāņu ģimene, kas netic spokiem un neplāno pieņemt Anglijas senākās tradīcijas.

Izrāde par savstarpējās izpratnes un mīlestības nozīmi rosinās pārdomas gan bērniem, gan viņu vecākiem. Iestudējuma pamatā ir Oskara Vailda ironiski gotiskais stāsts „Kentervilas spoks”.

 

Režisore: Nadežda Aleksejeva
Mākslinieks: Igors Semjonovs
Komponiste: Tatjana Bobrova
Dziesmu teksti: Daina Strelēvica
 
 
 

Visi pazīst neordināro meiteni Pepiju, bet ne visi var iedomāties, ka Leļļu teātrī viņai ir pašai sava sikspārņu rokgrupa bēniņos, vienlaikus labsirdīgs un dumpīgs raksturs, fantastisks zirgs un neskaitāmi piedzīvojumi katru dienu. Atliek tikai atnākt un iepazīties ar šo meiteni tuvāk. 

 

Režisors: Valdis Pavlovskis
Scenogrāfe: Anita Znutiņa-Šēve
Leļļu un tērpu māksliniece: Ilze Vītoliņa
Komponists: Pjotrs Kšištofs Klimeks
Videografika: Miķelis Urtāns, Rihards Šešo
Kustību režisore: Lilija Lipora
Dziesmu tekstu autors: Valdis Pavlovskis



Ģirts Šolis "PĒDU DZINĒJS CAPS"

Detektīvs Caps ir pēdu dzīšanas leģenda. Kādu dienu pie viņa skoloties ierodas jaunais censonis Basters. Caps ar prieku nododas sava jaunā kolēģa apmācībai. Tomēr kriminālā pasaule nesnauž. Kopā ar viņa jauno kolēģi, Capam nākas atšķetināt vēl nepieredzēti sarežģītas mīklas, kas, iespējams, ir daļa no kāda lielāka, ļauna, bet ģeniāla plāna.

 

Režisors: Ģirts Šolis
Scenogrāfs: Reinis Pētersons
Māksliniece: Velta Emīlija Platupe
Komponists: Edgars Mākens
Dziesmu teksti: Edgars Mākens
 
 
 

Skaistais un gudrais stāsts, kas atzīts par 20. gadsimta labāko franču literatūras sasniegumu, pie skatītājiem nonāks smilšu animācijas tehnikā divu aktieru izpildījumā.

Bērnībā viss ir atklājums. Tik bieži vecākiem nākas atbildēt uz jautājumu “Kas tas ir?” vai “Ko tas nozīmē?”. Lielos dzīves jautājumus, ko pieaugušais sev jau noformulējis, bērns vēl tikai iepazīst, neatlaidīgi jautājot un lūdzot būt par pavadoni šajā sarežģītajā un vienlaikus aizraujošajā ceļā. Bet varbūt arī pieaugušais nemaz nezina atbildes?

 

Režisore: Vija Blūzma
Māksliniece: Anita Znutiņa-Šēve
Komponiste: Ilze Grunte
 
 
 

Dāņu pasaku meistara Hansa Kristiana Andersena literārā pasaka par mazo, vientuļo pīlēnu, kurš izauga par skaistu gulbi, ir daudzu paaudžu iemīļota lasāmviela. Šis stāsts ir skaudras realitātes atspoguļojums, bet tāpat kā citas Andersena pasakas, to caurauž sirsnība, gudrība un cilvēka iekšējā skaistuma apziņa.

Izrādes režisors Dmitrijs Petrenko stāsta: "Andersens savās pasakās eksistenciālus jautājumus risina caur spilgtiem, dzīviem un "krāsainiem" tēliem. Pasaka "Neglītais pīlēns" ir viens no pazīstamākajiem Andersena stāstiem un mūsu radošā komanda gribēja tieši šo pasaku iestudēt bērnu auditorijai. Izrādes tēma ir cilvēka pieaugšana."

 

Režisors: Dmitrijs Petrenko
Māksliniece: Liene Mackus
Komponists: Gatis Grāvers
 
 
 

Ķerties pie šīs lugas iestudēšanas režisoru Ģirtu Šoli mudinājusi visā pasaulē, bet īpaši Latvijā aktuālā problēma: mūsu dzīves ritms pēdējos gados radījis vēlmi izbaudīt „ātrās dzīves” garšu, kur nav laika remontēt ne vecas mēbeles, ne attiecības. Un nav arī laika parunāt ar bērnu par to, kā viņš jūtas situācijā, ja tētis ar māmiņu izlēmuši iet katrs savu ceļu. Tieši tāpēc uz šo iestudējumu, kas adresēts bērniem no 5 gadu vecuma, tiek gaidīta visa ģimene, lai vēlāk varētu redzēto pārrunāt.

Bet „Divas Lotiņas”, protams, ir stāsts ar laimīgām beigām. Tāpēc, par spīti nopietnajai tematikai, izrāde ir viena liela „ņemšanās” un dauzīšanās, jo stāsta centrā taču ir divas traki temperamentīgas jaunkundzes!

 

Režisors: Ģirts Šolis
Scenogrāfs, mākslinieks: Reinis Pētersons
Komponists: Goran Gora 
 
 
 

Maksam un Moricam ir ievērojama nedarbu pieredze. Reiz viņi apmuļķoja gandrīz visus sava ciema miermīlīgos iedzīvotājus. Šoreiz viņi ir pieauguši un kļuvuši nedaudz prātīgāki. Slavenie delveri pat ir piekrituši mums visiem izstāstīt septiņus neparastākos savas dzīves atgadījumus ar visām no tā izrietošajām sekām. Pie tam - šos piedzīvojumus delveriem palīdz atklāt īpaši šim gadījumam sarakstītās Jura Kaukuļa (Dzelzs Vilks) dziesmas. 

 

Režisors: Edgars Kaufelds
Māksliniece: Ieva Ozoliņa
Scenogrāfs: Uģis Bērziņš
Komponists: Juris Kaukulis



Džonatans Svifts "GULIVERA CEĻOJUMI"

Par tālām, noslēpumainām zemēm un galvu reibinošiem piedzīvojumiem sapņo kā lieli, tā mazi. Bet ko tad, ja, sapņojot, tu nonāc vietā, kur kāju labāk nespert? Angļu rakstnieka Džonatana Svifta darbs „Gulivera ceļojumi” ir stāsts par drošsirdīgā kuģa ārsta Gulivera klejojumiem liliputu un milžu zemēs. Galveno varoni pārsteigumu pilnā fantāziju pasaulē sagūsta gan tikai 15 centimetrus gari, kareivīgi noskaņoti cilvēciņi, gan milžu ģimene, taču Gulivers cīnās cik spēj un izdara visu iespējamo, lai atgrieztos mājās pie savas mazās meitiņas.

Režisors: Edgars Niklasons
Māksliniece: Sintija Jēkabsone
Komponists: Kaspars Niklasons

Atpakaļ

Mēs izmantojam savas un trešo pušu sīkdatnes, lai uzzinātu, kā jūs izmantojat mūsu mājaslapu un nodrošinātu mājaslapas funkcionalitāti. Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu” vai noraidīt, noklikšķinot uz pogas “Nepiekrītu”.

Noklikšķinot uz pogas “Nepiekrītu”, tiks izmantotas tikai funkcionālās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību.