Jaunumi

Latvijas Leļļu teātris sezonu sāk ar jauniem radošajiem projektiem un jauniem krēsliem!

4. augustā ar ilgi gaidītajiem, jaunajiem lielās zāles krēsliem šo sezonu uzsāk Latvijas Leļļu teātris. Īpašās konstrukcijas krēslus izstrādājuši Rīgas Krēslu fabrikas speciālisti un teātris cer, ka tie ļaus izrāžu skatītājiem justies ērti vismaz tuvākos 30 gadus.

4. augustā ar ilgi gaidītajiem, jaunajiem lielās zāles krēsliem šo sezonu uzsāk Latvijas Leļļu teātris. Īpašās konstrukcijas krēslus izstrādājuši Rīgas Krēslu fabrikas speciālisti un teātris cer, ka tie ļaus izrāžu skatītājiem justies ērti vismaz tuvākos 30 gadus.

Leļļu teātra cienītāju priekam 2016./ 2017. gada sezonā ieplānoti vairāki jauni radošie projekti – jauniestudējumi. Sezonas pirmā pirmizrāde mazajā zālē - režisores Vijas Blūzmas iestudējums smilšu animācijas tehnikā “Mazais Princis” gaidāma 23. septembrī. Savukārt uz lielās zāles skatuves rudenī rosīsies pasakas “Pelnrušķīte” varoņi. Latviešu trupā tās pirmizrāde būs skatāma 15. oktobrī, bet krievu trupā – 3. decembrī. Iestudējuma režisors – Māris Koristins. Mazajā zālē 2016. gada noslēgumā tiks iestudētas vēl divas izrādes latviešu valodā – režisora Edgara Niklasona skatuves versija par Džonatana Svifta darbu “Gulivera ceļojumi”, kā arī jauni Jūlijonkuliņa piedzīvojumi Ziemassvētkos, ko iestudēs Edgars Kaufelds.

2017. gada sākumā ar Leļļu teātra aktieru trupu strādās divi viesrežisori. Latviešu trupā izrādi pēc Antona Čehova darba “Kaštanka” motīviem iestudēs režisors Dmitrijs Petrenko un tās pirmizrāde gaidāma janvārī, savukārt krievu trupā Novgorodas jauniešu un bērnu teātra “Malij” galvenā režisore Nadežda Aleksejeva iestudēs Keitas Dikamilo darba “Trusīša Edvarda brīnumainais ceļojums” skatuves versiju, kura piedzīvos pirmizrādi februāra sākumā. Sezonas otrajā pusē plānotas vēl vairākas jaunas izrādes, tostarp “Pēdu dzinējs Caps” (krievu valodā), “Diegabiksis” (latviešu valodā), “Pasaka par bruņinieku, kam sāpēja zobi” (latviešu valodā) un “Septiņi kazlēni” (krievu valodā).

Biļetes uz izrādēm augustā un septembrī iepriekšpārdošanā nopērkamas visās “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuparadize.lv. Sīkāka informācija par Latvijas Leļļu teātra iestudējumiem - www.lelluteatris.lv.

Atpakaļ

Mēs izmantojam savas un trešo pušu sīkdatnes, lai uzzinātu, kā jūs izmantojat mūsu mājaslapu un nodrošinātu mājaslapas funkcionalitāti. Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu” vai noraidīt, noklikšķinot uz pogas “Nepiekrītu”.

Noklikšķinot uz pogas “Nepiekrītu”, tiks izmantotas tikai funkcionālās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību.