Ģirts Šolis (iedvesmojoties no A. Skaiļa un A. Brenča animācijas filmu sērijas)

Pēdu dzinējs Caps

5+LV
1h 40min  / 2 cēlieni
Lielā zāle

Par izrādi

Pirmizrāde: 15.05.2016.

Detektīvs Caps ir pēdu dzīšanas leģenda. Kādu dienu pie viņa skoloties ierodas jaunais censonis Basters. Caps ar prieku nododas sava jaunā kolēģa apmācībai. Tomēr kriminālā pasaule nesnauž. Kopā ar viņa jauno kolēģi, Capam nākas atšķetināt vēl nepieredzēti sarežģītas mīklas, kas, iespējams, ir daļa no kāda lielāka, ļauna, bet ģeniāla plāna.

Radošā komanda

Režisors:
Ģirts Šolis
Scenogrāfs:
Reinis Pētersons
Māksliniece:
Velta Emīlija Platupe
Komponists:
Edgars Mākens
Dziesmu teksti:
Edgars Mākens

Video

Latvijas Leļļu teātrī top detektīvs Pēdu dzinējs Caps
Jau pavisam drīz - 15.maijā, pirmizrāde bērnu detektīvam "Pēdu dzinējs Caps" Latvijas Leļļu teātrī
Pēdu dzinējs Caps

Atsauksmes

Agita

Šī bija ļoti interesanta izrāde. Man patika kā detektīvs Caps uzņēmās atbildību un risināja notikumus. Izrādes pirmajā cēlienā varēja nojaust kas būs tie vainīgie, bet tomēr otrajā cēlienā atrisinājums bija pavisam cits. Tas lika padomāt un raisīja interesi visas izrādes garumā. Izrāde vairāk piemērota skolniekiem, jo ir daži leksikas vārdi, ko skolnieki izprot, kā piemēram, "alibi". Izrāde patiks arī pieaugšajiem. Aktieri ir talantīgi un labi iejūtas savās lomās.

Guntis

Lieliska, aizraujoša, dzīva izrāde. Paldies, bija interesanti mums abiem! Taču par vecuma piemērotību man un puikam ir šāds vienots viedoklis: lai arī sākotnēji paredzēta bērniem 4+ un tagad pārlabota par 5+, mēs teiktu, ka šī izrāde drīzāk piemērota jau skolas vecumam, tātad 7+ Mazākiem tiešām paliks neizpratne: kāpēc tā arī neatrada to, ko meklēja. Un, lai arī mammas, protams, paskaidros, tomēr tas nav tas. Izprast daudzpusējo jēgu labāk varēs vēlākā vecumā. 10-12 gadi — pašā laikā. Un ir labi, ka šī izrāde der vēlākam vecumam, jo pirmsskolniekiem tāpat izrāžu netrūkst, to ir daudz. Daudz esam arī paši redzējuši, varam salīdzināt. Paldies!

Agnese

Stilīga un asprātīga izrāde. Lieliski izstrādāti tēli. Lelles - oriģinālas. Man ļoti patika. Ļoti. Un manam dēlam (5 gadi) arī. Viņam bija žēl, ka nav nopircis Capam dāvanu.

RITA

Lieliska izrāde! Ar baudu noskatījos! Es un mani mazbērni sajūsmā! Iesaku visiem!Taisnība, ka četrgadnieki par mazu šai izrādei!

Vārds

Lelles man likās pabriesmīgas...un manuprāt neidzevusies izrāde, jo kā 4-5-6 gadīgs bērns var saprast to samudžināto sižetu??? ja visu izrādi meklē pieminekli, tad īsti nesapratu, kā man bērnam atbildēt, ja viņš beigās jautā: bet kur tad ir piemineklis?

Vārds

3 gab. 7gadīgi jaunieši bija vienkārši sajūsmā un ir gatavi iet vēlreiz. Mazākiem vai bailīgākiem bērniem ieteica līdzi ņemt vecākus.

Lilu

Visdrošāk šo izrādi apmeklēt sešgadniekam!Savādāk pamanīju, kā mazāki bērniņi (4 un 5gadīgi) ieraušas mammas klēpī un saka, ka ir bail. Un starpbrīdī kāda mamma pat nolēma doties mājup. Bet tā izrādei nav ne vainas!!!:)

Gigi

Lieliska izrāde, brīnišķīgs darbs ar lellēm. Vienīgais - es neteiktu, ka tā ir izrāde četrgadniekiem. Drīzāk piecgadniekiem vai pat sešgadniekiem. Jā, un vēl - izrādes garums ir 1 stunda un 40 munūtes (nevis stunda un 20, kā rakstīts teātra mājas lapā).

Māris

Kad būs nākošā izrāde?

Tava atsauksme

* Ja atsauksme neatbilst vispārpieņemtām normām, Leļļu teātris ir tiesīgs to nepublicēt

Personas datu pārzinis - VSIA "Latvijas Leļļu teātris", reģ.nr. 40003782984, adrese: Kr.Barona iela 16/18, Rīga, LV-1050;
Kontaktinformācija: e-pasta adrese: info@lelluteatris.lv, tālrunis + 371 67285418

Atsauksme iesūtīta!

Publikācijas

S. Ambote. Caps Leļļu teātrī meklē pazudušu pieminekli. // www.lsm.lv, 10.05.2016

A. Kaukule. Bērnības pēdu dzinējs Šolis. // www.la.lv, 12.05.2016

S. Raita. Tēvu izrāde bērniem. // www.nra.lv, 10.05.2016

A. Rozentāls. Izrādes "Pēdu dzinējs Caps" recenzija. Blēdīgais mērs ar diviem kaķiem. // www.diena.lv, 30.06.2016

L. Pastore. Detektīvi modē vienmēr. Par Ģirta Šoļa izrādi bērniem "Pēdu dzinējs Caps" Latvijas Leļļu teātrī. // www.satori.lv, 22.06.2016

A. Ceriņa. Pēdu dzinējs Caps Leļļu teātrī. // Kultūras ziņas. LTV1, 16.05.2016

Mēs izmantojam savas un trešo pušu sīkdatnes, lai uzzinātu, kā jūs izmantojat mūsu mājaslapu un nodrošinātu mājaslapas funkcionalitāti. Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu” vai noraidīt, noklikšķinot uz pogas “Nepiekrītu”.

Noklikšķinot uz pogas “Nepiekrītu”, tiks izmantotas tikai funkcionālās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību.