Karlo Kollodi

Pinokio

6+LV
2h 15min  / 2 cēlieni
Lielā zāle

Par izrādi

Dramatizējums: Lī Hols
Pirmizrāde: 06.03.2016.

Holandiešu režisora Jana Villema van den Bosa “Pinokio” ir visai neparasta versija par labi pazīstamo itāļu pasaku, jo pirmo reizi tās galvenais varonis piedzimis nevis kā koka lelles, bet gan kā... skelets. Citās lellēs – skeletos atpazīsim arī pārējos stāsta varoņus – Džepeto, Runci, Lapsu, Circeni un citus.

Melnbalti grafiskajā izrādē, kurā netrūkst ne dziesmas, ne itāļu commedia dell’arte elementi, ne arī tradicionālie leļļu teātra “brīnumi” (marionetes, priekšmetu “lidināšanās” gaisā u.c.), tomēr vissvarīgākā ir Pinokio pārvērtība par īstu zēnu. Tāpat kā reālajā dzīvē, šajā ceļā galvenais varonis piedzīvo gan briesmas, gan skumjas, gan dažādus smieklīgus pārpratumus.

Izrādes veidotāji aicina sekot viņu piemēram un skatīties šo stāstu kā rotaļu.

 

Radošā komanda

Režisors:
Jans Villems van den Boss
Mākslinieks, scenogrāfs:
Reinis Pētersons
Komponists:
Raimonds Tiguls
Horeogrāfe:
Inga Raudinga
Tulkojums no angļu valodas:
Raimonds Auškāps

Lomās

Pinokio:
Edgars Kaufelds
Džepeto:
Anrijs Sirmais
Meitene, Lēdija Lelle:
Dana Avotiņa-Lāce , Baiba Vanaga
Pantalone, Circenis:
Miķelis Žideļūns
Arlekīns, Runcis:
Artūrs Putniņš
Leļļu saimnieks:
Santa Didžus
Vīrietis (cirka izrādes vadītājs), Pūce:
Dace Vītola
Lapsa, Trusis:
Arnita Jaunzeme

Atsauksmes

Baiba

Man ir 8 gadi. Nedaudz bija bailīgi, bet izrāde bija aizraujoša un man ļoti patika. Mammai patika.

Aiva

Paldies izrādes veidotājiem, gan man, gan meitai (tūlīt jau 8.gadi) ļoti, ļoti patika - bija interesanti un izrāde paskrēja vēja spārniem! Par skeletiem meita bija sajūsmā! Izrāde skolas vecuma bērniem - no 7 gadi uz augšu. Ja Jums 6-gadnieks, tad jāzina bērna īpatnības, ja ļoti bailīgs, tad nevediet.

Kristīne

Pinokio izrāde ir fantastika..stilīga, melnbalta ar projekcijām, skaņas un gaismas efektiem, muzikāla un krāšņa. Un tieši skeletzēna stāsts ( kā svaigs malks) to padara par unikālu vecā stāsta interpretāciju ar neiztrūkstoši morāli stāsta beigās. Piekrītu, ka pirmsskolas vecuma bērniem, kas sagaida mīļu, pūkainu stāstu, šī nav īstā vieta, bet skolēni - tā ir īstā auditorija. Paldies leļļu teātrim par radošiem eksperimentiem... šī izrāde mani sajūsmināja( varbūt pat vairāk kā bērnus) un teātra moto - prieks, no kura neizaug, ieguva jaunu nozīmi.

Māris

Patika! Abiem 10 un 6 gadīgajiem puikām un mums, vecākiem, patika! Kaut kas drusku atšķirīgs. Tomēr mīļi tie skeletiņi. Un dziesmas.... Tiešām vēl dungojam " ...tikai putekļi un kauli...".Paldies. Žēl,ka netikām uz Capu.

Ilze

Super!!! manam dēlam (8.gadi) ļoti, ļoti patika!!! un man arī!!! ;) mūsdienīgi, aizraujoši, lieliski!

Lelde

Pirmā izrāde no kādām 15, uz kurām Leļļu teātrī esam bijuši, kas manai sešgadniecei, regulārai teātra un koncertu apmeklētājai, nepatika. Un tas laikam būtu pat maigi teikts. Bērns visu izrādi nosēdēja tētim klēpī, ieķēries rokā un nobijies ne pa jokam. Pēcgarša viņai bēdīga. Laikam tomēr bērnu izrādē vieni vienīgi skeleti ir par daudz.

evelina

Briesmīga izrāde vārda visās nozīmēs. Pilnīgi un galīgi nav domāta bērniem. Salīdzinot ar citām izrādēm, var just, ka bērni ļoti maz reaģē, vēl jo mazāk smejas. Ļoti nesaprotams un bezjēdzīgs šķiet režisora uzstādījums destruktivizēt "Pinokio" stāstu ar kauliem, mordzīgām idejām un nāvi - kas lien ārā visos veidos. Izrāde ir nesimpātiska un nav attaisnots jautājums - KĀPĒC KAULI??? Turklāt izrāde ir ar negatīvu vēstījumu un nevēsta neko labu - sajūta, ka izrāde ir ļoti, ļoti ļauna. Neiesaku!

Mamma

Vienkārši superīga izrāde. Mana 10.gadniece bija sajūsmā, un arī man ļoti, ļoti patika. ;)

Vēsma

Kaut kas neparasts! Noteikti skolas vecuma bērniem ar rūdījumu. Nevediet mazuļus! Maniem skolēniem viņi traucēja. Pinokio filozofija - delveris, tāpēc sanākusi nerātna izrāde ar kaulu spēlēm. Paldies visiem izrādē iesaistītajiem.

Vārds

Mūsdienīga, saistoša izrāde, divas stundas paskrēja nemanot. Mums ar bērniem ļoti patika.

Oma Irena

Skatījos kopā ar mazdēlu (daži mēneši līdz 6 gadiem).Pasaku bijām izlasījuši,un tā viņam bija patikusi. Man bija neomulīgi(atgadināja redzēto Kaulu baznīcu Čehijā) Mazdēls jau 1. daļas vidū lūdza, lai ejam projām. Pārtraukumā arī aizgājām. Bērnam bija bail, nepatika sišana,bija žēl circeni,Pinokio tēvu,Pinokio - par daudz viss negatīvi naturalistiski (circeņa nosīšanas,Pinokio pakaršanas, sārta sagatavošanas ainas). Uztvert to kā rotaļu? Uztvert to pozitīvi? Manuprāt,izrāde nav piemērota bērniem .Tā ir māksla mākslas pēc.

Dace

Izrāde kopumā patika. Izcils mākslinieka-scenogrāfa darbs, lieliska horeogrāfija un mūzika. Taču viens BET, kas mani tiešām mulsināja, bija izmantotā leksika, konkrētāk lamuvārdi. Izrādes laikā tie izskanēja vairākkārt. Un kāds stiprāks vārds nav problēma, taču esmu mācīta, ka ir vārdi, ar kuriem neapsaukājas. To mācu arī saviem bērniem. Izrādes laikā bija sekojoša situācija - mums priekšā sēdēja ģimene ar vairākiem bērniem, kuri visai dzīvi un emocināli reaģēja uz skatuves notiekošo. Kādā brīdī, kad Pinokio nesaprata, uz kuru pusi viņam jāskrien, viens no bērniem sāka kliegt: "Idiots! idiots!" Tēvs par to izteica aizrādījumu. Tad, pēc visai neilga brīža, arī no skatuves izskanēja šis vārds, ko viens tēls (piemirsu - iespējams lapsa vai kaķis) adresēja citam. Tā savdabīgi... Man liekas, ka leksika, kas tiek lietota bērnu izrādēs tomēr ir jāfiltrē un kultūras pasākumos nav jālamājas ar tādiem vārdiem, īpaši jau vārdu, kas apzīmē slimību...bērni mācās no piemēra!

Ilmārs

Biju ar bērnu uz pirmizrādi un manī pēc izrādes dzīvo divējādas jūtas pret šo moderno murgu. Visu pirms jau respect komandai par moderno un acij tīkamo vizualizāciju un muzikālo noformējumu, tiešām jāsaka - beidzot arī mūsu leļļu teātris iet līdzi laikam un izmanto modernu aparatūru, gaismu tehniku un idejas, kā pasniegt izrādi un kā iesaistīt tajā skatītāju. Tātad par noformējumu SUPER. Bet tagad par saturu. Diemžēl, te esmu dziļi vīlies, jo: kā var pārnest uz skeletu pasauli oriģinālo PINOKIO stāstu to nepārveidojot jeb neadoptējot jaunajai, nepierastajai situācijai.. Ja PINOKIO ir skelets, tad kā viņš var baidīties no nāves... viņš jau ir miris... visi pārējie varoņi arī ir miruši, Its a sceleton world. Kāpēc teātra uzraugs ir bārdains vecis, kurš ar bērnu sarunājas sievietes balsī... lai arī pārveidotā, bet sievietes balsī? Bērns to nesaprot... Varbūt te ir domāts kāds moderns dzimumu maiņas gadījums, bet neticu, ka tāda ir režisora iecere. Un vēl - veinīgais humors, kas izraisīja kaut nelielu bērneļu sajūsmu bija CARTOON NETWORK stila circeņa sašķaidīšana ar kaulu pret sienu un pāris sitieni pa pautiem vai seju, ko izpilda varoņi uz skatuves. VĀJI, NEPĀRDOMĀTI, PRIMITĪVI.... Forma nevar izglābt saturu... Šis ir gadījums, kad sākumā cerēju uz ko skaistu un oriģinālu, bet saņēmu NEKO.... ne man, ne bērnam nepatika... SATURS!

Romāns

Lieliska izrāde! Skatījos kopā ar savu trīs gadus veco meitiņu, kura apgalvoja, ka nav bijis bailīgi. Visu nedēļu pēc izrādes noskatīšanās dungoja "..tikai putekļi un kauli..".

Vārds

Neiesaku. Grūti skatīties. Nav domāts bērniem.

Tava atsauksme

* Ja atsauksme neatbilst vispārpieņemtām normām, Leļļu teātris ir tiesīgs to nepublicēt

Personas datu pārzinis - VSIA "Latvijas Leļļu teātris", reģ.nr. 40003782984, adrese: Kr.Barona iela 16/18, Rīga, LV-1050;
Kontaktinformācija: e-pasta adrese: info@lelluteatris.lv, tālrunis + 371 67285418

Atsauksme iesūtīta!

Mēs izmantojam savas un trešo pušu sīkdatnes, lai uzzinātu, kā jūs izmantojat mūsu mājaslapu un nodrošinātu mājaslapas funkcionalitāti. Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu” vai noraidīt, noklikšķinot uz pogas “Nepiekrītu”.

Noklikšķinot uz pogas “Nepiekrītu”, tiks izmantotas tikai funkcionālās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību.