Jaunumi

Latvijas Leļļu teātrī šonedēļ pēdējo reizi skatāma izrāde “Kā Lauvēns draugu atrada”

Sestdien, 19. septembrī, Leļļu teātra lielajā zālē pēdējo reizi būs iespēja noskatīties mazuļiem domāto izrādi “Kā Lauvēns draugu atrada”.

Sestdien, 19. septembrī, Leļļu teātra lielajā zālē pēdējo reizi būs iespēja noskatīties mazuļiem domāto izrādi “Kā Lauvēns draugu atrada”.

Kādā eksotiskā džungļu zemē – Kautkurijā – dzīvo divi pavisam jauniņi iemītnieki – lauvēns Ludis un nīlzirdziņš Niks. Ludis ilgojas pēc īsta, īpaša, skaista un svarīga drauga, tādēļ kopā ar Niku dodas bīstamā ceļojumā, lai iegūtu kāroto. Ceļš ir piedzīvojumu un briesmu pilns – ne visi džungļu zvēri ir draudzīgi noskaņoti, un tikai palīdzot viens otram, abi ceļabiedri spēj atgriezties mājās sveiki un veseli. Bet vai viņi atrada noslēpumaino hipopotamu – vislieliskāko draugu pasaulē? 

Aizkustinošo stāstu par lauvēnu Ludi, nīlzirdziņu Niku un vislieliskāko draugu pasaulē – noslēpumaino hipopotamu 1997. gadā iestudēja leģendārā režisore Tīna Hercberga, un tolaik izrāde bija pazīstama ar nosaukumu „Noslēpumainais hipopotams”. Iestudējumā spēlēja aktieri Edgars Lipors, Jānis Kirmuška, Jānis Ķekars, Silvija Bitere, Kaspars Pūce, Audra Pētersone un Pēteris Šogolovs.

2011. gadā izrāde piedzīvoja atjaunojumu - režisores Vijas Blūzmas vadībā tā tika iestudēta jaunā aktieru sastāvā (daļu aktieru nomainīja jaunie kolēģi Anrijs Sirmais, Edgars Kaufelds un Artūrs Putniņš), kā arī ieguva jaunu nosaukumu “Kā Lauvēns draugu atrada”.

Iestudējuma mūzikas autors ir komponists Raimonds Pauls, savukārt mākslinieks - Gedimins Kotello. Kopš iestudējuma pirmsākumiem nospēlētas vairāk nekā 60 izrādes latviešu un vairāk nekā 70 izrādes krievu trupā.

19. septembrī izrāde latviešu trupā sāksies plkst. 14:00, savukārt krievu trupā – plkst. 11:00. 

Atpakaļ

Mēs izmantojam savas un trešo pušu sīkdatnes, lai uzzinātu, kā jūs izmantojat mūsu mājaslapu un nodrošinātu mājaslapas funkcionalitāti. Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu” vai noraidīt, noklikšķinot uz pogas “Nepiekrītu”.

Noklikšķinot uz pogas “Nepiekrītu”, tiks izmantotas tikai funkcionālās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību.