Jaunumi

Leļļu teātrī spokosies Sers Saimons de Kentervils

Pašā septembra sākumā Leļļu teātra Lielā zāle pārtaps īstā spoku pilī, kurā savas šausmīgākās „lomas” izmēģinās Oskara Vailda Kentervilas spoks. Jaunākā skolas vecuma bērniem domātais iestudējums pirmizrādi piedzīvos 5. septembrī.

Pašā septembra sākumā Leļļu teātra Lielā zāle pārtaps īstā spoku pilī, kurā savas šausmīgākās „lomas” izmēģinās Oskara Vailda Kentervilas spoks. Jaunākā skolas vecuma bērniem domātais iestudējums pirmizrādi piedzīvos 5. septembrī.

Saimona de Kentervila spoks mīt senā angļu pilī. Naktīs tas mīl pastaigāties pa pils tumšajiem gaiteņiem, baidīt mājkalpotāju un elsot dūmvadā. Viss mainās brīdī, kad pili iegādājas draudzīga amerikāņu ģimene, kas netic spokiem un neplāno pieņemt Anglijas senākās tradīcijas.

Iestudējumu veido Leļļu teātrim jau pazīstama radošā komanda – režisore Nadežda Aleksejeva, mākslinieks/ scenogrāfs Igors Semjonovs, kā arī mūzikas autore Tatjana Bobrova, kuri ikdienā darbojas Novgorodas bērnu un jauniešu teātrī „Malij”. Izrādē lomās redzami aktieri: Artūrs Putniņš, Kristīna Varša, Dana Lāce, Anrijs Sirmais, Edgars Kaufelds un Dace Vītola.

Kā atzīst režisore: „Viena no raksturīgākajām Oskara Vailda īpašībām — spēja nopietnajā saskatīt jocīgo un jocīgajā — nopietno. O. Vailda „Kentervilas spoks” ir amizants nopietnā un nenopietnā sajaukums, kurā it kā dominē nenopietnais. Šis ir labs materiāls, kurā parādīt bērniem, kā neļauties bailēm no nezināmā, neparastā. Ne vienmēr „ļaunais” tāds patiešām ir!”

Sadarbībā ar mākslinieku Igoru Semjonovu, režisore uz skatuves „uzbūrusi” īstu spoku pili, savukārt „dzīvā plāna” aktieru spēli papildinās ēnu teātra elementi.

Īru rakstnieka un dzejnieka Oskara Vailda darbi līdz šim Latvijas Leļļu teātrī nav tikuši iestudēti, kam par iemeslu, visticamāk, minams fakts, ka viņš tradicionāli netiek ierindots bērnu rakstnieku klāstā. Tomēr pazīstamais īsais stāsts „Kentervilas spoks” (1887) kalpojis par iedvesmas avotu ne tikai neskaitāmām filmām, operām, mūzikliem, dramatiskā teātra izrādēm, bet arī animācijas filmām un nu – arī leļļu teātra izrādei.

Režisore Nadežda Aleksejeva Latvijas Leļļu teātrī jau iestudējusi izrādi „Snaudošā pūķa pasaka”, kas 2012. gadā ieguva 2. vietu 3. Starptautiskajā leļļu teātru festivālā "Eurofest 2012" Slupskā, Polijā un vēl joprojām ir skatāma teātra aktīvajā repertuārā. 

Atpakaļ

Mēs izmantojam savas un trešo pušu sīkdatnes, lai uzzinātu, kā jūs izmantojat mūsu mājaslapu un nodrošinātu mājaslapas funkcionalitāti. Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu” vai noraidīt, noklikšķinot uz pogas “Nepiekrītu”.

Noklikšķinot uz pogas “Nepiekrītu”, tiks izmantotas tikai funkcionālās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību.