Margarita Stāraste

Kas notiek Dižmežā?

3+LV
1h 20min  / 2 cēlieni
Lielā zāle
12.00 - 20.00 EUR

Tuvākās izrādes

Par izrādi

Dramatizējums: M. Koristina skatuves versija
Pirmizrāde: 22.03.2015.

Aiz pļavām, aiz pakalniem un upīšu līkumiem plešas varens mežs. Tur aug lepni bērzi un apses ar sudraba lapām. Pret debesīm slejas staltas egles un zaro ozolu milži. Tāpēc šo mežu sauc par Dižmežu. Dižmeža mazajā Paparžu ciematā laimīgi mājo laumiņas un rūķi. Te kādu dienu meža Mošķu biezoknī iemitinās jauni iemītnieki - Ragana ar saviem palīgiem seskiem - un sāk savus posta darbus....

Margaritas Stārastes pasakas „Kas notiek Dižmežā?” notikumi iedzīvināti krāšņā leļļu izrādē-mūziklā, kas veidots pēc rakstnieces oriģinālajām ilustrācijām. 

Radošā komanda

Režisors:
Māris Koristins
Māksliniece:
Anita Znutiņa-Šēve
Komponists:
Silvestrs Zemgals
Dziesmu teksti:
Daina Strelēvica

Lomās

Rūķis Diksis, Sesks:
Artūrs Putniņš
Rūķis Riksis:
Miķelis Žideļūns
Rūķis Miksis, Seskulis:
Anrijs Sirmais
Rasas laumiņa, Ragana:
Santa Didžus
Ziedu laumiņa, Seskiene, Sakārniene:
Lienīte Osipova , Dana Avotiņa-Lāce
Zāles laumiņa, Mošķiene, Sakārnēns:
Dace Vītola
Mošķis, Sakārnis:
Pēteris Galviņš
Mošķulis, Zaķis:
Lilija Sūna

Video

Kas notiek Dižmežā?
Leļļu teātrī - „Kas notiek Dižmežā?”

Atsauksmes

Anna

Cik skaista, koša, krāsaina un mīļa izrāde! Jā, bija daži baisi momenti... kā jau grāmatā... bet tomēr mans 3-gadnieks braši turējās (lai gan zālē bija daži bērniņi, kas raudāja). Tomēr ši izrāde bija lieliska!!!!

Līga

Paldies! Skaista, koša, interesanta un aizraujoša izrāde. 4 gadi puikam, patika, lai arī nedaudz sabijās, bet viņam tas pat patika :-D Bailīgiem, mazākiem bērniem var būt pa skaļu un sabīties. Bet tā super izrāde.

Līga

Meitai (6 gadi) izrāde patika. Zālē neviens bērns neraudāja, tieši otrādi - daži bērni, ieraugot raganu, sāka smieties:) Piekrītu, ka izrāde nav domāta pavisam maziem bērniem, bet lielajiem bērniem tumsa, dūmi un mošķīši varētu būt ļoti interesanti:))

Vineta

Piekrītu, ka īsta šausmene, izrāde vairāk bija šausmīga nekā mīlīga. Bērnam pēc 3gadiem bija vairāk bail nekā priecīgi, un pēc tam visu vakaru man stāstīja, cik ļoti baidījies no raganas un mošķiem. Neieteiktu bērniem 3+ bet gan varbūt 5+ bet tad arī, ja zinātu, ka tik briesmīga, tomēr neietu.

Agnese

Nu ísta šausmeníte, mazáká 2.5 gadini saka ka bail, bérni mazie raud zálé.Arí mani traucéja skaļá múzika un várdus bija loti grúti saprast,lieláká izrádes daļa paiet tumsá un atstája drúmu iespaidu.Vecákajai meitinai 4 gadi gan patika. Savukárt mazáká izejot ará nobļávás:"Yeee beidzás,ejam májás!!!:))

AINA

Paldies par izrādi, bet diemžēl jāsaka, ka izrāde nepatika ne man, ne meitiņai 3.5 g. Ja pēc "Slavenā pīlēna Tima" meitiņa vēl ilgi atdarināja varoņus, tad te pat nepieminēja nevienu tēlu. Mani pašu nepameta sajūta, ka dziesmas tika atskaņotas zem fonogrammas, vārdus bieži nevarēja atšķirt un saprast, jo dārdēja mūzika visā skaļumā, kā arī puse no izrādes bija ļoti drūma un tumša - darbība norisinājās mošķu mežā. Es personīgi biju vīlusies, meita domāju arī. Ar cieņu,

Kristīne

Piekrītu, ka skaisti tēli, taču mazākajiem izrāde ir pārāk biedējoša - tieši tā - skaļa mūzika, tumsa, mūzika kā no šausmu filmas - man pašai bija bail un mana 6gadniece arī spiedās man klāt... un pozitīvā atkal pārāk maz - procentuāli vairāk bija raganas un mošķu tēlu, ne tādu pozitīvu kā grāmatā, bet tiešām baisu. Saulītes svētki tikai vienu minūti pašās beigās. Biju pārsteigta, jo parasti Leļļu Teātris sliktos tēlus īpaši mazo bērnu izrādēm cenšas izveidot ne tik baisus. Man jau gribējās izrādes vidū vest bērnus projām, palikām tikai tādēļ lai būtu tās 'laimīgās beigas', lai nav tā, ka atcerās tikai šausmas. Bet...laimīgās beigas bija pārāk īsas, lai paliktu atmiņā. Vispār mazākiem bērniem neiesaku. Ja patīk šausmenes, var iet...

Rute

Jauki Stārastes tēli. Raganai bija kolosāli izdomāts fināla skats ar pārsteiguma pilnu frāzi:) to mēs ar dēlu vēl vairākas reizes atkārtojām un smējāmies, pat paši savu iestudējumu mājās taisījām, lai tikai raganas pazušanu izspēlētu. Bet...gribu teikt, ka mani šoreiz pārsteidza ļoti skaļā un vietām šaušalīgā (ar pavadošo pilnīgu tumsu) mūzika?! gribējās pagriezt klusāk. Grūti saprast tekstu, jo virsū gāžas skaļums. Turklāt domāts taču pavisam mazajiem, no +2 gadi?

Inga

Jauka izrāde, taču manuprāt lielākiem bērniem nekā 3+. Aizmugurē sēdēja puisītis (4 gadi) un dikti raudāja, jo baidījās no raganas un mošķiem, un gribēja tikt prom. Tracis tumsā , ko tie radīja uz skatuves diezgan biedējošs mazajiem. Es teikti vismaz 5+ gadi auditorijai.

Mamma

ĻOti skaista izrāde,superīgas lelles,stāsts aizraujošs un spraigs...manai 4 gadniecei ļoti patika!!!Paldies aktieriem par pozitīvajām emocijām!!

Bērna tētis

Ļoti mīlīgi tēli, smuka mūzika un dejas āpšu izpildījumā, viegli uztverams stāstījums, bet bieži izrādes laikā nepameta sajūta, ka kaut kas pietrūkst... Bet galvenā publika jau tomēr ir mazie skatītāji un tiem kā varēja novērot jau pārsvarā patika un bija brīži, kad visa zāle bija pilnīgi klusu, jo visi cītīgi skatījās.

Tava atsauksme

* Ja atsauksme neatbilst vispārpieņemtām normām, Leļļu teātris ir tiesīgs to nepublicēt

Personas datu pārzinis - VSIA "Latvijas Leļļu teātris", reģ.nr. 40003782984, adrese: Kr.Barona iela 16/18, Rīga, LV-1050;
Kontaktinformācija: e-pasta adrese: info@lelluteatris.lv, tālrunis + 371 67285418

Atsauksme iesūtīta!

Publikācijas

D. Jonīte. Margarita Stāraste leļļu teātrī. Recenzija par Latvijas Leļļu teātra izrādi "Kas notiek Dižmežā?" // www.satori.lv, 30.04.2015

Z. Vikmane. Labais vienmēr uzvar ļauno. // Diena, 20. lpp., 24.03.2015

A. Volmārs. Leļļu teātrī - "Kas notiek Dižmežā?" // Panorāma. LTV1, 21.03.2015

Mēs izmantojam savas un trešo pušu sīkdatnes, lai uzzinātu, kā jūs izmantojat mūsu mājaslapu un nodrošinātu mājaslapas funkcionalitāti. Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu” vai noraidīt, noklikšķinot uz pogas “Nepiekrītu”.

Noklikšķinot uz pogas “Nepiekrītu”, tiks izmantotas tikai funkcionālās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību.